Cu usurinta si rapiditate, FARA COACERE, vei face cel mai racoritor si cremos tort de portocale!

decembrie 4, 2020

Un tort răcoritor nu strică niciodată în zilele toride de vară, așa că salvați această rețetă pentru momentul potrivit de a savura ceva dulce cu aromă de portocală. Este un tort ușor, perfect pentru o zi călduroasă când nu ai pofta de ceva sofisticat și greoi. Cu blatul din pișcoturi însiropate și crema cu aromă de lămâie și vanilie, acest tort mai impresionează și cu glazura din jeleu natural de portocale, dar mai ales cu această culoare vie de galben-portocaliu, ce atrage imediat atenția.

Ingredients

100 ml Frișcă
500 g Mascarpone
500 g Cremă de brînză
100 g Zahăr pudră
100 g Smântână
10 ml Suc de lămâie
1 linguriță Esență de vanilie
200 g Pișcoturi
250 ml Lapte
4 bucăți Portocală
100 g Zahăr
20 g Amidon de porumb
30 ml Apă

Instructions

  1. Însiropați pișcoturile în lapte și le puneți ca bază, în tava de copt (cu dimensiunile de 25 x 25 cm).
  2. Într-un bol mixați bine crema de brânză cu mascarpone, zahăr pudră, suc de lămâie, smântână și esență de vanilie. Trebuie să obțineți o cremă consistentă.
  3. În alt bol mixați bine frișca și o încorporați cu o spatulă în crema cu mascarpone. Puneți crema obținută peste baza de pișcoturi din tavă și nivelați bine. Dați tava la rece pentru 1 h.
  4. Între timp zdrobiți portocalele într-un blender. Strecurați sucul de la portocale printr-o strecurătoare.
  5. Puneți sucul într-o cratiță și dați pe foc. Adăugați zahărul, amidonul de porumb, 30 ml de apă și amestecați bine. După ce s-a înfierbântat destul, luați de pe foc și dați la rece pentru 30 min. Apoi turnați amestecul peste tort și dați din nou la rece pentru 1 oră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments