Cornulețe fragede din aluat de brânză – pur și simplu se topesc în gură!

mai 5, 2017

Gustul acestor delicioase cornulețe este pur și simplu irezistibil! Veți obține o aromă îmbătătoare de scorțișoară combinată perfect cu aluatul fin de brânză. Este desertul ideal pentru micul dejun și se potrivește de minune cu o ceașcă de ceai sau cafea aromată.

Ingredients

100 g Făină
100 g Brânză de vaci
100 g Unt
1 bucată Gălbenuș de ou
1 lingură Zahăr
2 g Scorțișoară
20 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol mai mare amestecați făina, untul și brânza de vaci, până la obținerea unei consistențe sfărâmicioase.
  2. Apoi adăugați gălbenușul de ou și începeți să frământați aluatul. Aluatul obținut înveliți-l în folie alimentară și puneți-l în frigider pentru 40 de minute.
  3. Presărați masa cu puțină făină, după care scoateți aluatul de la rece și întindeți-l cu făcălețul. Cu ajutorul unei farfurii tăiați aluatul, dându-i formă rotundă. Apoi tăiați-l în bucăți triunghiulare.
  4. Puneți pe marginea triunghiurilor câte o linguriță din amestecul de zahăr și scorțișoară. Rulați-le astfel încât să le dați forma de cornuleț. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt aranjați cornulețele și băgați-le la congelator pentru 25-30 de minute.
  5. Scoateți cornulețele din congelator, puneți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚ C, timp de 25-30 de minute. Scoateți cornulețele din cuptor și lăsați-le să se răcească și presărați-le cu zahărul pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments