Ciorbă Radauțeană – prânz perfect pentru întreaga familie!

iulie 10, 2017

Vă prezentăm o rețetă de ciorbă Radauțeană, care se prepară la fel de simplu ca o ciorbă banală de pui, dar care o să vă suprindă plăcută cu gustul și aroma sa incredibilă. Este o combinație delicioasă de legume și carne de pui, care datorită adaosului de oțet și usturoi își schimbă total gustul. Este un fel de mâncare caldă, care o puteți servi de minune pe masa festivă.

Ingredients

0.5 bucată Piept de pui
0.5 bucată Ardei gras
1 bucată Morcov
1 bucată Ceapă
1 bucată Rădăcină de țelină
1 bucată Rădăcină de pătrunjel
1 linguriță Sare
3 linguri Pătrunjel
0.5 lingură Făină
2 bucăți Gălbenușe de ou
200 ml Smântână
2 bucăți Căței usturoi
0.3 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Oțet

Instructions

  1. Într-o cratiță puneți carnea tăiată și legumele curățite întregi, apoi adăugați apa atât cât să le acopere generos. Puneți cratița la fiert, strângeți spuma care se formează deasupra. Asezonați cu sare și piper. Lăsați să fiarbă aproximativ o oră la foc mic.
  2. Scoateți carnea și legumele în boluri diferite, apoi tăiați legumele care doriți să le adăugați înapoi în ciorbă și scoateți carnea de pe oase.
  3. Într-un bol amestecați gălbenușurile, smântâna și făina, până se omogenizează. În timp ce amestecați luați câte un polonic din supa fierbinte și turnați încet peste amestec, astfel încorporând 4-5 polonice.
  4. Turnați amestecul de smântână peste supa rămasă în cratiță, apoi adăugați carnea mărunțită, legumele tăiate, usturoiul pisat, oțetul și pătrunjelul tăiat. Puneți cratița din nou pe foc și lăsați ciorba să fiarbă încet timp de 2-3 minute, nu mai mult că se brânzește. Stingeți focul, acoperiți cu un capac și lăsați 10-15 minute să se pătrundă.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments