Ciorba de pui a la grec – cu siguranță cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o!

iulie 13, 2017

Ciorba de pui a la grec este o ciorbă delicioasă cu un gust acriu datorită sucului de lămâie. Această rețetă este destul de apreciată, alături de alte tipuri de ciorbă. Dacă aveți poftă de ceva fierbinte și foarte gustos la prânz, atunci vă propunem nemaipomenita ciorbă.

Ingredients

1 bucată Morcov
1 bucată Ceapă mică
1 bucată Rădăcină de pătrunjel
50 g Telină
100 ml Smântână
1 linguriță Sare
0.5 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Pătrunjel
1 bucată Lămâie
25 ml Ulei rafinat
500 g Carne de pui
2 bucăți Gălbenușe de ou
50 ml Lapte

Instructions

  1. Puneți într-o cratiță carnea de pui tăiată bucăți și turnați apă cât să acopere carnea. Aduceți la fierbere și între timp scoateți spuma.
  2. Decojiți și spălați legumele. Adăugați rădăcina de pătrunjel, ceapa, jumătate de morcov și țelina în cratiță. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de o oră.
  3. După ce a fiert bine amestecul, strecurați supa printr-o sită. Separați supa într-un bol și carnea în alt bol. Scoateți carnea de pe oase.
  4. Puneți într-o cratiță uleiul și jumătate de morcov dat prin răzătoare. Căliți vreo 5 minute, amestecând periodic. Turnați supa peste morcovul călit și aduceți la fierbere. Adăugați bucățile de carne.
  5. Într-un bol amestecați gălbenușurile cu laptele. Adăugați smântâna și amestecați bine. Luați supa de pe foc, și treptat adăugați amestecul de gălbenușuri.
  6. Puneți supa la foc. Stoarceți sucul de lămâie, condimentați cu sare, piper și presărați pătrunjelul tocat. Lăsați până începe să fiarbă și luați-o de pe foc.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments