Ciabatta facuta acasa in doar 3 pasi

octombrie 29, 2020

Ciabatta este o pâine albă cu originile în bucătăria italiană, cu o formă alungită, lată și plată care se folosește cel mai des la sandwichuri. Uite aici rețeta pentru celebra Ciabatta și mici trucuri cum să o faci să iasă cât mai moale și mai pufoasă. În câțiva pași și puțin timp pentru a crește aluatul, poți obține o pâine deosebită, diferită cea obișnuită și mai ușor de preparat. Această pâine italiană o poți valorifica atât la tartine, sandwichuri, cât și la alte feluri de mâncare. 

Ingredients

300 ml Apă
10 g Drojdie uscată
700 g Făină
20 g Zahăr
20 ml Ulei de masline

Instructions

  1. Într-un bol puneți 300 ml de apă și dizolvați 10 g de drojdie uscată. Încorporați 150 g de făină și lăsați la dospit pentru 15 min. Apoi încorporați restul făinii și frământați totul într-un aluat moale și omogen. Puneți 20 ml de ulei de măsline într-un bol și transferați aluatul. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 20 min.
  2. După ce aluatul a dospit, îl frământați puțin și îl mai lăsați la crescut 15 min. După 15 min îl mai frământați și mai lăsați încă 15 min.
  3. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și în întindeți cu un sucitor într-o foaie cu grosimea de 1-2 cm. Tăiați foaia în 3 bucăți egale și le transferați în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Presați ușor aluatul cu degetele și dați tava la cuptor pentru 25 min la 170℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments