Chipsuri de casă- crocante, aromate și mult mai sănătoase decât cele din comerț.

aprilie 24, 2019

Vă prezentăm o rețetă simplă de chipsuri de casă. Se prepară rapid, sunt foarte crocante, aromate și sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț. Dacă doriți ceva mai sănătos, atunci puteți prepara chips-urile la cuptor, sunt o variantă mai dietetică. Nu vă rămâne decât să încercați și să vă convingeți cât de bune sunt.

Ingredients

6 bucăți Cartofi
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
1/2 linguriță Ierburi Provence
1/2 linguriță Praf de usturoi
1/2 linguriță Sare
500 ml Ulei vegetal

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă și îi dați felii subțiri prin răzătoare specială. (La dorință puteți felia cartofii și cu un cuțit foarte bine ascuțit). Puneți feliile în apă rece cu sare și continuați să feliați până finisați toți cartofii. Uscați foarte și foarte bine feliile de cartofi cu ajutorul prosoapelor de bucătărie (este foarte important să uscați bine feliile de cartofi, astfel chips-urile vor fi crocante)!
  2. Turnați uleiul într-o cratiță și-l înfierbântați la foc mediu. Când uleiul s-a înfierbântat adăugați câteva felii de cartofi și prăjiți-le timp de 2-3 minute până se rumenesc (nu adăugați multe felii de cartofi, astfel vor ieși moi). Întoarceți-i ușor pe ambele părți pentru a nu se arde.
  3. Când chips-urile s-au rumenit ușor le scoateți pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. Continuați să prăjiți chips-urile până veți termina toate feliile de cartofi.
  4. Cât timp chips-urile sunt calde le presărați cu sare, boia de ardei dulce.
  5. Dacă nu vreți să pregătiți chisps-urile în baie de ulei, atunci tapetați o tavă cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei. Așezați feliile de cartofi, ungeți cu ulei, presărați cu sare, ierburi aromatice și praf de usturoi. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 de minute. După 10 minute întoarceți feliile de cartof pentru a se coace uniform.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments