Chiar de umpli 2 tavi, nu va ramane nici urma de ele, atat de bune sunt!

ianuarie 5, 2021

Aceste mici gustări sunt atât de bune, încât nu va mai rămâne nimic pe mâine. Varză prăjită cu carne, ceapă și ardei, încadrate într-un rulou de toată frumusețea ce se va închide pentru a forma o mică plăcintă irezistibilă. Cam atât conțin gustările preferate, care pot fi luate și la pachet, fiind bune atât calde cât și reci. Dimensiunea lor mică și aspectul tentant te face să le mănânci într-o clipită, iar dacă ai de răsfățat o familie întreagă, poți fi sigură că vor rămâne mulțumiți. 

Ingredients for Aluat

400 g Făină
1 linguriță Zahăr
1 linguriță Sare
1 linguriță Praf de copt
150 ml Ulei rafinat
200 ml Apă caldă
1 bucată Ou

Ingredients for Umplutură

300 g Varză
350 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
1/2 bucată Ardei gras
1/2 legătură Pătrunjel
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Pentru aluat: în bolul cu făină adăugați zahăr, sare și praf de copt. În alt bol amestecați apa cu uleiul și un ou. Turnați amestecul în bolul cu făină și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați la odihnit pentru 30 min. Transferați aluatul pe masa de lucru și îl împărțiți în 3 bucăți egale. Luați prima bucată și o rulați cu un sucitor de bucătărie într-o foaie cu diametrul de cca 40 cm.
  2. Pentru umplutură: feliați varza fiedeluță și tocați mărunt ceapa și ardeiul gras. Dați ceapa la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei, După ce s-a călit, adăugați carnea tocată și o prăjiți. După ce s-a rumenit adăugați ardeiul și după câteva minute și varza.
  3. Amestecați totul bine, asezonați cu sare și piper și lăsați să se prăjească timp de 5-10 min. Apoi garnisiți cu pătrunjel tocat și luați de pe foc.
  4. Puneți câte puțin din umplutură peste foaia de aluat, repartizați uniform pe toată suprafața și o rulați cu tot cu umplutură.
  5. Ruloul obținut îl feliați în bucăți cu grosimea de 4-5 cm. Acoperiți fiecare rulou cu marginile de aluat, astfel încât să nu iasă umplutura și le transferași ăn tava de copt. În centrul bilei obținute faceți cîte o gaură și ungeți cu ulei. Presărați deasupra cu susan și dați tava la cuptor pentru 25 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments