Cheesecake cu mango și aromă de lămâie – un joc de texturi surprinzătoare!

iunie 7, 2017

Vă prezentăm o rețetă de cheesecake cu mango și aromă de lămâie, care este un desert foarte revigorant, preparat dintr-o combinație perfectă de savori, numai bună pentru acest sezon cald. Este un deliciu divin din 2 straturi extrem de moi bazate pe un strat de biscuiți crocanți, care îți dă toate simțurile peste cap, cu gustul său fascinant. Poate înlocui de minune orice prăjitură din magazin pentru sărbătorile în sânul familiei.

Ingredients

250 g Biscuiți
200 g Alune
90 g Unt
380 g Cremă de brînză
250 g Mascarpone
100 g Zahăr pudră
1 lingură Coajă de lămâie
50 ml Suc de lămâie
20 g Gelatină
200 g Frișcă bătută
800 ml Apă
100 g Jeleu de mango
1 bucată Mango

Instructions

  1. Într-un robot de bucătărie mixați biscuiții, alunele și untul topit. Aranjați amestecul de biscuiți într-o tavă detașabilă (diametrul 22 cm) și dați tava în frigider pentru 20 de minute.
  2. Într-un bol mixați crema de brânză, mascarpone, zahărul pudră, coaja de lămâie, sucul de lămâie, gelatina dizolvată în apă rece. Adăugați peste compoziția obținută frișca bătută și amestecați cu ajutorul unei spatule.
  3. Puneți compoziția de mascarpone/frișcă peste stratul de biscuiți, nivelați și dați tava în frigider pentru o oră.
  4. Într-o cratiță la foc mediu încălziți apa, adăugați jeleul de mango și amestecați bine, până se topește jeleul. Luați cratița de pe foc și lăsați amestecul să se răcească complet.
  5. Decojiți și tăiați mango în felii subțiri și puneți-le peste stratul de mascaropone/frișcă, astfel încât să fie aranjate ca petalele unei flori.
  6. Turnați jeleul de mango deasupra și dați tava din nou în frigider pentru încă o oră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments