Cheesecake cu mac și glazură de ciocolată – un desert gingaș și delicios ce se topește în gură!

septembrie 21, 2017

Vă prezentăm o modalitate inedită de preparare a cheesecake-ului, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Acest cheesecake este o prăjitură delicioasă, aspectuoasă, cu un gust impecabil și o aromă îmbătătoare. Datorită cantității de brânză considerabile, poate fi servit la micul dejun, pentru o doză maximă de proteine.

Ingredients

100 g Făină
1 lingură Cacao
0.3 linguriță Praf de copt
95 g Unt
50 g Smântână
700 g Brânză de vaci
4 bucăți Ouă
250 g Zahăr
2 lingurițe Coajă de lămâie
30 g Amidon
120 g Semințe de mac
100 g Ciocolată neagră
40 ml Lapte

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina cernută, cacao și praful de copt, apoi adăugați 25 g. zahăr, 40 g. unt, smântâna și frământați bine aluatul.
  2. Întindeți aluatul obținut într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Apoi cu ajutorul unei furculițe împungeți ușor toată suprafața aluatului și dați tava în cuptorul preîncăzlit la temperatura de 190°C, timp de 10 minute.
  3. Într-un bol bateți albușurile spumă, apoi treptat încorporați 100 g. zahăr și mixați, până obțineți o bezea densă.
  4. Într-o cratiță cu apă fiartă puneți macul și lăsați-l să fiarbă timp de 20 de minute, amestecând periodic. Strecurați macul de apă, apoi adăugați 25 g. zahăr și o lingură din bezeaua preparată mai devreme.
  5. Într-un bol mixați gălbenușurile cu 100 g. zahăr, apoi adăugați brânza de vaci, coaja de lămâie rasă, amidonul, 40 g. unt și mixați.
  6. Încorporați albușurile rămase și turnați 3/4 din compoziția obținută peste blat, formând o gaură mică în care adăugați amestecul de mac. Apoi adăugați restul compoziției de brânză și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°, timp de o oră.
  7. Topiți ciocolata amestecată cu laptele și 15 g. unt, într-un bol pe baie de aburi. Ungeți toată suprafața cheesecake-ului cu ciocolata topită și dați tava în frigider pentru 2-3 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments