Cheesecake cu căpșuni fără coacere – un gust fin și foarte delicios!

iunie 8, 2017

Vă prezentăm rețeta cheesecake-ului cu căpșuni fără utilizarea cuptorului. Combinația dintre crema fină și dulce și căpșunile dulci-acrișoare este cea mai potrivită pentru o prăjitură. Nu ezitați și pregătiți cât mai rapid acest desert incredibil de delicios care nu necesită mult efort.

Ingredients

400 g Biscuiți
150 g Unt
600 g Cremă de brînză
500 ml Frișcă
150 g Zahăr pudră
200 ml Apă
100 ml Lapte
30 g Gelatină
1 linguriță Zahăr vanilat
600 g Căpșuni
3 linguri Zahăr

Instructions

  1. Fărâmițați cu ajutorul robotului de bucătărie biscuiții. Amestecați biscuiții cu untul topit. Puneți pe o farfurie un inel de copt reglabil (diametrul 24 cm). Aranjați la baza farfuriei amestecul din biscuiți. Puneți farfuria în frigider pentru 30 minute să se întărească baza.
  2. Tăiați în jumătăți 300 g. căpșuni. Aranjați căpșunile de jur împrejur, pe pereții inelului de copt.
  3. Dizolvați 20 g. gelatină în 100 ml. apă rece și lăsați-o 10 minute. Apoi adăugați gelatina dizolvată în bolul cu lapte fierbinte. În robotul de bucătărie mixați crema de brânză, frișca, esența de vanilie și zahărul pudră. Adăugați gelatina dizolvată în lapte în amestec și mixați.
  4. Turnați amestecul în farfurie peste biscuiți și puneți cheesecake-ul în frigider pentru 3 ore.
  5. Puneți 300 g. căpșuni proaspete într-o cratiță. Adăugați zahărul și aduceți la fierbere. Scoateți amestecul de pe foc și lăsați-l 5 minute să se răcească. Într-un bol dizolvați 10 g. gelatină în 100 ml. apă, apoi adăugați amestecul în căpșunile fierte. Cu ajutorul unui robot de bucătărie transformați amestecul în pireu de căpșuni.
  6. După ce s-a răcit bine turnați pireul de căpșuni peste amestecul din cremă de brânză. Puneți cheesecake-ul pentru încă 2 ore în frigider.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments