Chec cu nuci și ciocolată – nu am gustat niciodată așa bunătate, am rămas cu gura căscată

mai 3, 2017

Această rețetă savuroasă de chec cu nuci și ciocolată este un desert nemaipomenit pentru întâlnirile cu prietenii sau chiar și pe masa de sărbătoare. Această combinație de ingrediente alese și extrem de gustoase o veți simți în fiecare bucățică pe care o veți mânca. Ce poate fi mai delicios decât o felie din acest chec alături de un pahar de lapte cald, care îți lasă gura apă de moale ce este?!

Ingredients

5 bucăți Ouă
350 g Zahăr
200 g Miez de nucă
170 g Făină
40 g Cacao
200 g Unt topit
1 linguriță Esență de vanilie
1 plic Praf de copt
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
90 g Ciocolată cu lapte
1 g Suc de lămâie

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, praful de copt și cacao, până se omogenizează.
  2. Într-un bol bateți bine ouăle cu zahărul, până obțineți o cremă densă triplată în volum. Adăugați nucile măcinate și amestecați atent cu ajutorul unei spatule.
  3. Turnați treptat compoziția de ouă peste amestecul de făină, amestecând în continuu, până se omogenizează aluatul. Adăugați bicarbonatul de sodiu dizolvat în sucul de lămâie, untul topit, esența de vanilie și amestecați bine.
  4. Puneți aluatul obținut într-o tavă (diametrul 24 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Presărați suprafața cu făină și puneți cubulețe de ciocolată, apoi din nou presărați cu făină. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 50 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments