Chec cea mai reușită rețetă – brownie cu dovlecel și ciocolată!

martie 25, 2019

Sună ciudat, însă acest brownie cu dovlecel este un deliciu culinar! Se prepară foarte simplu, este o rețetă sănătoasă, iar gustul te va impresiona cu totul. Acest brownie este unul din cele mai îndrăgite deserturi cu ciocolată, merită să-l încercați și voi!

Ingredients

150 g Ciocolată neagră 55%
80 g Zahăr brun
1 bucată Ou
1 linguriță Esență de vanilie
140 g Piure de mere
130 g Făină
1/2 linguriță Sare
3/4 linguriță Bicarbonat de sodiu
30 g Cacao
200 g Dovlecel

Ingredients for Glazură

125 g Ciocolată neagră 55%
125 ml Frișcă lichidă 33%

Instructions

  1. Puneți într-un bol zahărul brun, oul, esența de vanilie, piureul de mere și amestecați bine cu un tel. Adăugați făina cernută, cacao, sarea, bicarbonatul de sodiu și amestecați.
  2. Dați dovlecelul prin răzătoare cu găuri mici, adăugați-l la compoziția cu cacao și amestecați bine.
  3. Mărunțiți ciocolata neagră, o topiți timp de 2 minute în cuptorul cu microunde (sau la baia de aburi) și o adăugați la compoziția de cacao cu dovlecel. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
  4. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (20x20 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C pentru 30 de minute. Apoi lăsați checul să se răcească.
  5. Preparați glazura: puneți într-un bol ciocolata mărunțită, adăugați frișca lichidă fierbinte și lăsați 1 minut. Apoi amestecați până se topește.Turnați glazura peste brownie, nivelați și lăsați la rece pentru 20 de minute, până se întărește puțin glazura.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments