Cele mai neobisnuite clatite cu kebab de pui le faci chiar in cuptorul tau! Provoaca dependenta!

ianuarie 4, 2021

Aceste clătite cu kebab de pui sunt un fel de mâncare într-adevăr senzațional. Unde ai mai întâlnit ca o clătită să fie umplută cu cartofi pai, șnițel de pui, roșie, ceapă roșie, frunze de salată și maioneză? Este practic un kebab, dar în cea mai bună și sănătoasă variantă posibilă. Când vei gusta din această capodoperă culinară nu îți va veni să crezi că ai putut să prepari această minunăție. Este un preparat irezistibil ce va face furori nu doar prin gust, dar și aspect.

Ingredients

1 kg Piept de pui

Ingredients for Marinadă

1/2 linguriță Curcuma
1/2 linguriță Coriandru
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Zahăr
30 linguriță Ulei de masline
1 bucată Suc de lămâie
30 ml Sos de soia

Ingredients for Clătite

200 g Făină
500 ml Lapte
50 g Unt
1/2 linguriță Zahăr
4 bucăți Ouă

Ingredients for Umplutură

100 g Cartofi pai
1 bucată Ceapă roșie
1 bucată Roșie
100 g Maioneză
100 g Salată verde
100 g Mozzarella

Instructions

  1. Într-un bol puneți sare, curcuma, zahăr, coriandru, piper negru, ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie și amestecați bine. Puneți pieptul de pui tăiat în felii cu lățimea de 2-3 cm într-o pungă alimentară cu închidere ermetică. Turnați sosul obținut anterior în punga cu pui, închideți punga ermetic și distribuiți sosul uniform. Lăsați la marinat pentru 40 min.
  2. După ce s-a marinat, scoateți pieptul de pui și înfipgeți câte 2 felii pe un băț de frigărui.
  3. Poziționați bețele de frigărui cu carne pe un suport de sârmă, sub o tavă de copt. Dați la cuptorul preîncălzit la 180℃ pentru 20 min.
  4. Într-un bol bateți 4 ouă cu ½ linguriță de zahăr. Turnați 500 ml de lapte și încorporați 200 g de făină. Trebuie să obțineți un aluat de clătite. Gătiți clătitele în tigaia încinsă.
  5. Peste prima clătită puneți câțiva cartofi pai (prajiti). Deasupra puneți 2 șnițele de pui, câteva rondele de ceapă roșie, câteva cuburi de roșii, maioneză și frunze de salată verde. Împăturiți clătita și o puneți pe un platou. Procedați la fel cu fiecare clătită și le puneți una lângă alta pe platou. Deasupra presărați cu parmezan ras și dați la cuptor pentru 2-3 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments