Cel mai rapid tort din intreaga mea experienta!

octombrie 10, 2020

Nimănui nu-i place să stea prea mult în bucătărie ca să prepare ceva dulce. Acest tort este unul dintre cele mai delicate și fine care se prepară în mai puțin de 30 min. Blatul este potrivit de dulce, iar crema simplă și delicată completează perfect atât aspectul cât și savoarea tortului. Din toată experiența culinară, acesta este cel mai rapid tort fără coacere, pentru care optez mereu când nu dispun de prea mult timp. Încearcă și tu și vei vedea că în cel mai scurt timp se va încadra perfect în meniul familiei tale.

Ingredients for Cremă

500 ml Lapte
3 bucăți Ouă
100 g Zahăr
30 g Amidon de porumb
30 g Unt
8 ml Esență de vanilie

Ingredients for Blat

400 g Făină
170 g Unt
100 g Zahăr
8 ml Esență de vanilie
40 g Fulgi de cocos

Instructions

  1. Pentru cremă: puneți zahărul într-o cratiță, adăugați amidon de porumb și amestecați. Adăugați treptat ouăle, esența de vanilie și laptele. Dați compoziția pe foc și lăsați să ajungă la punctul de fierbere. Încorporați untul și luați de pe foc. Dați crema la frigider pentru 30 min.
  2. Transferați crema într-o pungă de patiserie și puneți un strat generos în forma cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt.
  3. Pentru blat: în bolul cu făină dați untul prin răzătoare. Încorporați untul în făină, adăugați esență de vanilie, zahăr și amestecați până obțineți un aluat sfărâmicios. Prăjiți aluatul într-o tigaie și apoi îl dați la rece pentru 30 min.
  4. Adăugați fulgii de cocos în aluat și puneți primul strat peste crema din tavă. Următorul strat va fi unul de cremă și continuați la fel până terminați tot aluatul. Acoperiți cu crema rămasă și presărați cu ciocolată rasă. Dați tortul la frigider pentru 25 min.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments