Cel mai delicios ficat preparat în stil turcesc! Va fi îndrăgit chiar și de copii!

august 27, 2018

Ficatul preparat anume în acest mod este un deliciu. Chiar dacă nu sunteți iubitori de ficat, vă garantăm că această mâncare o veți mânca cu mare poftă. Acest ficat este preparat în stil turcesc, are un gust deosebit și îl puteți servi atât cu o garnitură de orez, cât și alături de o salată. Eu prepar în fiecare săptămână această rețetă, ai mei mereu cer încă o porție.

Ingredients

1 kg Ficat de curcan (sau de orice tip)
3 bucăți Cepe
6 bucăți Căței usturoi
3 linguri Amidon
4 linguri Pastă de roșii
2 linguri Miere de albine
60 ml Ulei rafinat
7 linguri Sos de soia
1 lingură Boia de ardei dulce
1 linguriță Sare
1/2 pahar Apă caldă
100 g Orez

Instructions

  1. Tăiați ficatul în fâșii mari. Puneți ficatul într-un bol, presărați cu amidon, adăugați sarea, boiaua, usturoiul zdrobit, 50 ml de ulei și amestecați bine. Lăsați ficatul să stea la marinat timp de 20 de minute.
  2. Între timp preparați sosul: amestecați sosul de soia, pasta de roșii și mierea. Turnați 0.5 pahar de apă clocotită, amestecați bine, ca să se dizolve mierea. Ficatul s-a marinat și îl puteți prepara.
  3. Puneți o lingură de ulei în tigaie, așezați ficatul și prăjiți-l pe toate părțile. Adăugați ceapa tăiată semi-rondele și înăbușiți timp de 5-7 minute. Turnați deasupra sosul, amestecați, acoperiți tigaia cu capac și înăbușiți timp de 7-10 minute la foc mediu. Ficatul este gata. Serviți-l cu o garnitură de orez.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments