Cel mai bun aluat pentru gogosi pufoase!

octombrie 6, 2020

Un aluat deosebit care te va da pe spate cu modul de preparare și ingredientele folosite. Unde ați mai văzut cartofi zdrobiți cu zahăr într-un aluat dulce de gogoși? Doar dacă încerci vei vedea că este una dintre cele mai reușite rețete pentru cei care iubesc să experimenteze în bucătărie, iar pentru cei care iubesc ingredientele secrete și anume acelea care fac diferența, este o rețetă numai bună. Veți obține cele mai pufoase și delicioase gogoși.

Ingredients

150 ml Lapte călduț
5 g Drojdie uscată
65 g Făină
150 g Cartofi fierți
50 g Zahăr
50 g Miere de albine
50 g Unt topit
1 bucată Ou
230 g Făină

Instructions

  1. Dizolvați 5 g de drojdie în 150 ml de lapte. Încorporați treptat 65 g de făină amestecând cu o spatulă. După ce ați obținut un aluat moale și lipicios, îl acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit timp de 1 h.
  2. Între timp zdrobiți cartofii fierți și îi amestecați cu 50 g de zahăr, 50 g de miere și 50 g de unt topit. Adăugați 1 ou, aluatul dospit și 230 g de făină. Mixați bine toată compoziția, o acoperiți cu o folie alimentară și lăsați aluatul la crescut pentru 1 h.
  3. Din aluatul crescut modelați gogoșile și le transferați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsați la odihnit pentru 1 h și apoi le prăjiți pe fiecare într-o cratiță cu ulei încins. La final le tăvăliți prin zahăr.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments