CEAPA – este ingredientul secret al acestei tarte!

august 21, 2020

Cea mai aromată tartă cu umplutură din ceapă și șuncă. Ingredientul care îi dă mai multă savoare este ceapa călită în unt topit, ceva nemaipomenit de gustos, și apoi scăldată într-o baie de frișcă cu ouă. Umplutura din ceapă este însoțită și de șuncă mărunțită, ceea ce îi oferă un aspect și mai apetisant. Această tartă foarte delicioasă, cu o aromă fină de unt este perfectă pentru o gustare caldă sau chiar un fel principal.

Ingredients

250 g Făină
150 ml Lapte
5 g Sare
5 g Zahăr
5 g Drojdie uscată
50 g Unt
500 g Ceapă
50 g Unt
20 g Ulei rafinat
2 bucăți Ouă
100 ml Smântână dulce pentru gătit 15%
150 g Șuncă

Instructions

  1. Puneți drojdia într-un bol mic, adăugați puțin lapte cald, sare, zahăr, 1 lingură de făină și amestecați bine. Presărați deasupra puțină făină, acoperiți și lăsați la un loc cald. După ce volumul compoziției s-a dublat, o puteți transfera în bolul cu făină și mixați. Adăugați untul moale și frământați aluatul obținut. Acoperiți și lăsați la dospit timp de 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină. Întindeți o foaie de aluat cu diametrul mai mare decât tava, astfel încât să puteți ridica aluatul și pe marginea tăvii. Puneți foaia din aluat în tava cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Într-o tigaie topiți untul, adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați să se rumenească timp de 10 min la foc mic, adăugați făina și amestecați.
  3. Într-o tigaie topiți untul, adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați să se rumenească timp de 10 min la foc mic, adăugați făina și amestecați.
  4. Într-un bol încăpător puneți 2 ouă, adăugați smântâna dulce de gătit, puțină sare și amestecați cu un tel. Puneți ceapa rumenită în amestecul din ouă și frișcă și amestecați ușor. Transferați compoziția obținută în tavă, peste blatul din aluat. Puneți deasupra șunca mărunțită și presărați cu chimen. Pentru ca să fie cât mai aromată, puteți pune peste tartă felii subțiri de unt. Dați la cuptor pentru 40 min la 190℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments