Cea mai simplă rețetă de cheesecake pufos – mai bun decât atât nu poate fi!

aprilie 28, 2017

Vă prezentă rețeta unui cheesecake nemaipomenit de delicios, cu o textură fină și pufoasă, care îți lasă gura apă doar privindul. Răsfățați-vă persoanele dragi cu un desert savuros, ce are o aromă îmbătătoare, căreia nu-i poți rezista tentației. Este un deliciu irezistibil, potrivit prentru orice ocazie.

Ingredients

400 g Brânză de vaci
6 bucăți Ouă
1 linguriță Esență de vanilie
1 l Lapte
250 g Griș
1 bucată Coajă de portocală
1 bucată Coajă de lămâie
40 g Unt
10 g Zahăr vanilat
200 g Zahăr

Instructions

  1. Într-un bol mixați brânza de vaci, ouăle și esența de vanilie, apoi adăugați zahărul, 1 lingură coajă de lămâie rasă și mixați din nou, până se omogenizează compoziția.
  2. Într-o cratiță la foc mic încălziți laptele, apoi presărați crupa de griș, amestecând în continuu. Adăugați coaja de la jumătate de portocală și coaja de la jumătate de lămâie.
  3. Când compoziția începe să se îngroașe, scoateți cojile de lămâie și portocală și adăugați untul. Lăsați compoziția să se gătească la foc mic timp de încă 3 minute, însă nu încetați s-o amestecați.
  4. Turnați crupa de griș gătită peste amestecul de brânză și mixați.
  5. Turnați compoziția obținută într-o tavă (diametrul 24 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 45 de minute. După ce scoateți prăjitura din cuptor presărați zahărul pudră deasupra.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments