Cartofi regali – mâncarea care îți va stârni imediat pofta de mâncare!

octombrie 3, 2018

Vă prezentăm o rețetă simplă, dar excepțional de delicioasă. Cartofii delicați cu carne moale și suculentă, acoperiți de o crustă delicioasă de cașcaval este un deliciu inegalabil, care se topește în gură. Răsfățați-vă familie un un prânz aromat și plin de savoare.

Ingredients

1 kg Cartofi
1 bucată Ceapă
400 g Piept de pui
200 g Cașcaval
3 linguri Ulei rafinat
5 linguri Maioneză
1 lingură Muștar
1 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Feliați pieptul de pui și bateți fiecare felie cu ciocanul de șnițele. Acoperiți feliile de piept cu folie alimentară, înainte de a le bate cu ciocanul (astfel se bat mult mai bine, nu se rupe carnea și nu se fărâmițează). După ce ați bătut fileul pe ambele părți, asezonați cu piper negru măcinat.
  2. Pentru ca fileul să fie moale, suculent și fin, ungeți fiecare bucată cu muștar. Puneți fiecare bucată una peste alta și lăsați circa 10 minute, ca să se îmbibe bine muștarul.
  3. Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Aranjați într-o tavă cu diametrul (22 cm) unsă cu ulei, jumătate din cantitatea de cartofi și presărați cu sare, acoperiți cu restul cartofilor și presărați din nou cu sare.
  4. Aranjați peste cartofi feliile de piept de pui, astfel încât aceștia să fie în totalitate acoperiți cu carne. Acoperiți stratul de carne cu ceapa tăiată semicercuri.
  5. Dați cașcavalul prin răzătoare măruntă și formați un strat generos de cașcaval, astfel încât să acopere bine toate ingredientele. Cașcavalul este ingredientul principal, care va da o savoare aparte acestei mâncări.
  6. Maioneza va constitui ultimul strat al acestei mâncări. Recomandabil este să folosiți o maioneză mai slabă, cu grăsimea de 20-30 %. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de aproximativ 60 de minute, până formează o crustă maronie.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments