Cartofi pai – crocanți și delicioși ca la fast food!

mai 14, 2019

Ați încercat să faceți acasă cartofi pai ca la fast food, dar nu au ieșit crocanți? Noi vă prezentăm o rețetă simplă cu care nu veți da greș niciodată. Iată cum să preparați cartofii pai, încât să vă iasă mereu crocanți la exterior și fragezi pe interior.

Ingredients

10 bucăți Cartofi
1/2 linguriță Sare
2 l Ulei rafinat

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați pai. Spălați bine cartofii într-un bol cu apă, apoi îi scoateți pe un prosop de bucătărie și îi uscați.
  2. Turnați uleiul în friteuză și setați să se încălzească la temperatura de 120°C (o friteuză este de ajutor la această rețetă, dar nu este indispensabilă). În schimb unul dintre secretele cartofilor prăjiți este uleiul, mai precis cantitatea lui. Trebuie să fie mult. Cartofii trebuie sa înoate în el. Nu puteți face cartofi pai crocanți în ulei putin. Și nu umpleți vasul în care prăjiți mai mult de două treimi pentru că va da pe afară.
  3. Cel mai mare secret al secret al cartofilor prăjiți este că nu se aruncă în ulei încins. În nici un caz. Uleiul trebuie să aibă temperatura de 120°C când puneți cartofii în el, adică să nu sfârâie deloc. Doar să facă câteva bule. Puneți o mână de cartofi pai în friteuză și de-abia după vreo 30 de secunde începe sfârâiala. Prajiți cartofii astfel, cu focul cel mai mic posibil, minim 10 minute. Cu cât mai mulți cartofi prăjiți cu atât mai mult va dura această etapă.
  4. După ce cartofii s-au ridicat la suprafață, iar sfârâiala s-a mai domolit, scoateți cartofii pe un prosop de hârtie. Ei nu trebuie să fie rumeniți deloc. Dați focul mare ca să încălziți uleiul la temperatura de 170°C. Când s-a încins bine puneți din nou cartofii prăjiți în el. Prăjiți timp de 2-3 minute, până se rumenesc, astfel cartofii vor deveni crocanți.
  5. Scoateți cartofii pe un platou, îi presărați cu puțină sare și amestecați ușor și îi serviți imediat.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments