Cartofi la cuptor simpli – o rețetă incredibil de simplă, delicioasă și aromată!

mai 20, 2019

Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de cartofi la cuptor. Modul de preparare este un pic neobișnuit, însă vă asigurăm ca anume astfel veți obține o mâncare fină ce se topește în gură. Se prepară extrem de simplu, iar gustul este unul inconfundabil.Este foarte aromată, apetisantă, această mâncare cu siguranță va fi apreciată de toată lumea,

Ingredients

1 kg Cartofi
600 g Carne de vită
2 bucăți Morcovi
2 bucăți Cepe
3 bucăți Căței usturoi
1 lingură Pastă de roșii
2 linguri Ulei rafinat
1 linguriță Muștar
50 g Unt
2 bucăți Frunze de dafin
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Pătrunjel

Instructions

  1. Curățați usturoiul și ceapa și le mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie (dacă nu aveți robot, le puteți da prin răzătoare cu găuri mici). Carnea o tăiați cubulețe și o transferați într-un bol, adăugați usturoiul cu ceapa mărunțite, uleiul, pasta de roșii și muștarul. Asezonați cu sare și piper negru și amestecați bine și lăsați-o pe masă să se marineze puțin.
  2. Între timp curățați cartofii și morcovii și îi tăiați cuburi. Într-un borcan de sticlă de 2 l (spălat și uscat), puneți pe straturi în felul următor: puneți un strat de carne marinată, urmează un strat de cartofi și unul de morcovi.
  3. Puneți din nou un strat de carne, un strat de cartofi și un strat de morcovi. Puneți neapărat frunzele de dafin și aranjați pe straturi până umpleți borcanul. La sfârșit puneți untul tăiat cubulețe.
  4. Acoperiți borcanul cu folie de aluminiu și puneți borcanul într-o tavă de copt și puneți în cuptorul rece, apoi îl setați la temperatura de 180°C pentru 2 ore. După acest timp stingeți cuptorul și lăsați încă 20 de minute, pentru a se îmbiba aromele.
  5. Decorați cu pătrunjel tocat și savurați cu plăcere!

0 comments