Cand esti in pana de timp si idei, puiul cu cartofi la cuptor e o salvare delicioasa!

noiembrie 30, 2020

Când la sfârșitul săptămânii se adună toată familia la masă, ce poate fi mai bun decât un imens pui la cuptor cu cartofi copți? Așa cum fiecare dintre noi îndrăgim această bunătate, uite rețeta perfectă care te va lăsa fără cuvinte. Ingredientul secret, folosit de marii bucătari și care face diferența este untul, care fiind combinat cu mustar și rozmarin face carnea și mai fragedă, mai rumenă, mai aromată. Sucul de lămâie este înlocuit cu sucul de portocale care nu doar amplifică gustul divin și aroma îmbietoare, dar împreună cu restul ingredientelor formează o combinație fabuloasă ce trebuie neapărat să o încerci.

Ingredients

1 bucată Pui întreg
500 g Cartofi
100 g Unt
50 g Muștar
50 ml Suc de portocale
15 g Sare
10 g Piper negru măcinat
5 g Usturoi granulat
5 g Rozmarin

Instructions

  1. Într-un bol puneți untul și muștarul. Cu un tel amestecați bine ambele ingrediente până obțineți o consistență cremoasă. Apoi încorporați usturoiul granulat, rozmarinul, sarea și piperul negru. Treptat turnați și sucul de portocale. Trebuie să obțineți o compoziție moale și cremoasă.
  2. Ungeți bine puiul cu sosul obținut anterior și aveți grijă ca puiul să fie îmbibat pe toate părțile.
  3. Într-o pungă pentru copt puneți cartofii feliați și puiul bine uns cu sos. Închideți punga, o puneți într-o tavă și o dați la cuptor pentru 1 h la 200℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments