Au iesit atit de frumoase ca imi vine sa le pun la vitrina.

februarie 25, 2020

Apetisante și pe placul tuturor – iată cum sunt aceste pateuri cu varză! Neobișnuite, bune și ușor de făcut pateurile cu varză sunt soluția perfectă în calitate de aperitiv pentru o masă festivă. Este imposibil să te dezlipești de aceste pateuri pline cu varză călită și cu un aluat perfect! Desigur, puteți face pateurile cu orice umplutură – dulce sau sărată, dar noi vă recomandăm să le faceți cu varză. Sunt ideale!

Ingredients

125 ml Apă
1 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
120 ml Ulei rafinat
280 g Făină
1/4 bucată Varză
1 bucată Morcov
2 bucăți Ceapă
3 linguri Ulei rafinat
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 bucată Ouă
1 linguriță Susan

Instructions

  1. Varza și ceapa trebuie tăiate felii subțiri. Dați morcovul pe răzătoarea mare. În tigaia cu ulei încins prăjiți ceapa tocată și morcovul. Adăugați varza și continuați să căliți legumele. Adăugați sare și piper negru după gust. Continuați să înăbușiți legumele până devin moi;
  2. Dizolvați ½ linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr în 125 ml de apă. Adăugați 120 ml de ulei vegetal, 280 g de făină cernută și frământați un aluat elastic și moale. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la odihnit pentru 15 minute. Împărțiți aluatul în 15 bucăți egale. Modelați din aluat biluțe de aceeași mărime. Cu sucitorul de bucătărie întindeți aluatul într-o foaie subțire. Puneți pe turtă 1 lingură de umplutură de varză și rulați aluatul. Ungeți pateurile cu ou bătut și le presărați cu semințe de susan. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 minute. Pateurile coapte vor fi mult mai moi, dacă le înveliți pentru puțin timp cu un prosop.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments