Atat de fragede ca se topesc in gura! Deliciu simplu si rapid – Cornulete cu nutella si banane

decembrie 7, 2020

Aceasta este cea mai bună rețetă pentru cele mai superbe cornulețe. Încearcă și tu și te vei convinge de asta. Umplutura mega savuroasă nu se compară cu nimic din lume, și anume faimoasa combinație de banane cu nutella. Aluatul moale și fraged împreună cu ce ascunde în interior te fac să te îndrăgostești de ele, iar când vrei să-ți răsfeți familia cu ceva delicios, aceste cornulețe sunt o opțiune foarte bună.

Ingredients for Aluat

200 g Unt
500 g Făină
2 bucăți Ouă
100 g Zahăr
5 g Praf de copt
50 g Smântână

Ingredients for Umplutură

2 bucăți Banane
100 g Nutella
10 g Zahăr pudră pentru decor

Instructions

  1. În bolul cu făină adăugați ouăle, smântâna, untul moale, zahărul și praful de copt. Amestecați și frământați bine aluatul. Înveliți aluatul într-o folie alimentară și îl dați la frigider pentru 30 min.
  2. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Divizați aluatul în două părți egale. Luați prima bucată și o întindeți cu un sucitor de buăttirie Într-o foaie cu diametrul de cca 30 cm. Feliați foaia de aluat după forma unei farfurii, apoi faceți 4 tăieturi pe diagonală, formând 8 triunghiuri. La baza fiecărui triunghi puneți puțină nutella și o felie de banană. Rulați triunghiurile de la bază spre interior, formând niște cornulețe.
  3. Transferați cornulețele în tava de copt (cu dimensiuile de 32 x 32 cm) și dați la cuptor pentru 15 min la 180℃. La final presărați cu zahăr pudră.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments