Atât de delicioasă că nimeni nu va crede ca această prăjitură este de post!

martie 18, 2019

Aveți vreo sărbătoare și doriți să vă surprindeți oaspeții cu ceva dulce în perioada postului? Noi vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură de post cu ness și cola. Este fină, delicioasă și o recomandăm cu plăcere amatorilor înnebuniți după cafea și nu numai! Crema fină și blatul ajung să se confunde dând prăjiturii o finețe deosebită!

Ingredients for Blat

250 ml Cola
250 g Zahăr
60 g Miere de albine
90 ml Ulei rafinat
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 lingură Suc de lămâie
120 g Miez de nucă măcinat
280 g Făină
20 g Cacao
1 linguriță Esență de rom

Ingredients for Sirop

100 g Zahăr
100 ml Apă

Ingredients for Cremă

300 g Margarină vegetală
100 g Zahăr pudră
2 linguri Ness
4 linguri Siropul de sus
70 g Nucă prăjită și tocată

Ingredients for Decor

50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Preparați blatul: Mixați bine zahărul cu mierea și cu cola până se dizolva zahărul. Adăugați uleiul, esența de rom, bicarbonatul stins. Într-un bol amestecați făina cu pudra de cacao și le adăugați în compoziție. Amestecați bine cu un tel, apoi adăugați nuca măcinată și iar amestecați.
  2. Turnați compoziția într-o tavă cu dimensiunea (20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați.Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute sau faceți testul cu scobitoarea. Îl lăsați să se răcească bine și apoi îl tăiați în două foi.
  3. Preparați sirop: puneți într-o cratiță zahărul. Când se lichefiază stingeți cu apa. Lăsați pe foc până se dizolvă tot caramelul apoi lăsați-l la răcit.
  4. Preparați crema: mixați bine margarina cu zahărul pudră, până devine cremoasă. Puneți nessul într-un bol mic și dizolvați-l cu 4 linguri de sirop fierbinte și lăsați-l la răcit.
  5. Veți împărțiți crema astfel: puneți într-un bol 1/3 din cremă și amestecați-o cu 2 linguri de sirop cu ness și în celelalte 2/3 de cremă adăugați 2 linguri de sirop cu ness și nuca tocată. Amestecați bine.
  6. Asamblați prăjitura: Puneți blatul pe un platou și însiropați-l cu siropul răcit. Întindeți crema cu nucă tocată și nivelați. Puneți a doua foaie de blat, cu partea tăiată în sus, acoperiți cu crema fără nucă și dați prăjitura la rece pentru minim 3 ore. Înainte de a servi prăjitura o presărați cu ciocolată rasă.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments