Am turnat aluatul peste cateva mandarine si cea mai parfumata prajitura e gata!

octombrie 31, 2020

Dacă sunteți un amator al prăjiturilor intens aromate, atunci neapărat trebuie să încercați această rețetă pentru o prăjitură senzațională cu portocale. Nu e nevoie să vă complicați prea tare ca să puteți savura un desert pe cinste într-un timp scurt, așa cum e cazul și acestei rețete: doar mixezi ingredientele pentru aluat și torni compoziția obținută în tavă, peste feliile de mandarine. La final prăjitura se unge cu o glazură naturală din suc de  mandarine și zahăr. Rezultatul te va lăsa fără cuvinte!

Ingredients

5 bucăți Ouă
225 g Zahăr
55 g Unt topit
8 g Praf de copt
3 g Sare
1 bucată Coajă de portocală
150 ml Suc de portocale
2 pahare Făină
5 bucăți Mandarine
20 ml Ulei rafinat
1 pahar Suc de portocale
50 g Zahăr

Instructions

  1. Într-un bol mixați 5 ouă cu 225 g de zahăr. Adăugați 55 g de unt topit, 8 g de praf de copt, 3 g de sare, 1 coajă de portocală rasă și 150 ml de suc de mandarine. Mixați bine toată compoziția și încorporați făina. Trebuie să obțineți un aluat moale și omogen.
  2. Feliați mandarinele rondele și le puneți pe fundul și marginile tăvii unse cu ulei. Turnați deasupra aluatul și dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  3. Într-o tigaie pe foc turnați 1 pahar de suc de mandarine. Adăugați 50 g de zahăr și amestecați bine. Lăsați compoziția să fiarbă și apoi luați glazura obținută de pe foc.
  4. După ce scoateți prăjitura din cuptor, o ungeți cu glazura de mandarine și presărați cu ciocolată rasă.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments