Am pus in punga 1 ou, branza si faina. Iata ce mi-a iesit!

octombrie 31, 2020

Ai încercat vreodată să prepari un aluat într-o pungă cu închidere ermetică? Dacă nu, atunci noi îți propunem această rețetă care nu dă greș pentru 2 plăcințele delicioase cu umplutură din brânză. Cu siguranță nu te vei aștepta la rezultatul pe care îl vei obține, pentru că atât de ușor, fără frământare, poți obține o gustare reușită.

Ingredients

275 ml Apă caldă
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
1 bucată Albuș de ou
50 ml Ulei rafinat
2 lingurițe Zahăr
300 g Făină
100 g Brânză de vaci
1 bucată Gălbenuș de ou
1 linguriță Semințe de mac

Instructions

  1. Într-o pungă cu închidere ermetică turnați apă caldă, adăugați sarea, drojdia, albușul de ou, ulei, zahăr și amestecați. Apoi treptat încorporați și făina în amestec. După ce ați încorporat tăată făina trebuie să obțineți un aluat moale și lipicios. Lăsați la dospit pentru 40 min.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și îl frământați puțin. Împărțiți aluatul în 2 părți egale. Modelați prima bucată în formă de bilă, o aplanați în palmă și puneți în centru 100 g de brânză. Acoperiți umplutura și tapetați bine marginile, astfel încât să obțineți o plăcintă rotundă. Procedați la fel cu cealaltă bucată și transferați plăcintele în tava tapetată cu hârtie de copt.
  3. Ungeți plăcintele cu un gălbenuș de ou. Presărați deasupra cu semințe de mac și dați tava la cuptor pentru 25 min la 180℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments