Aluat fara drojdie! Placinte cu cartofi si ciuperci de care nu ai mai gustat

septembrie 6, 2020

Ai poftă de niște plăcințele moi cu o crustă crocantă și o umplutură savuroasă? Atunci această rețetă este perfectă pentru tine și familia ta. Aluatul pentru aceste plăcinte este preparat fără drojdie, dar este lăsat să se odihnească în voie, pentru a fi cât mai elastic. Umplutura folosită pentru aceste minunății constă din cartofi fierți mărunțiți cu ciuperci și ceapă, ceva foarte delicios și apetisant. Doar urmând pașii de mai jos vei obține cea mai gustoasă și fină plăcintă.

Ingredients

1 kg Cartofi fierți
400 g Ciuperci
500 g Făină
2 bucăți Ouă
500 ml Apă caldă
1 bucată Ceapă
1 linguriță Oțet
20 ml Ulei rafinat
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
100 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Bateți un ou și turnați peste el 250 ml de apă caldă. Amestecați bine și turnați amestecul obținut peste făină. Amestecați uleiul cu oțetul și sarea. Turnați încă 250 ml de apă călduță și puneți amestecul în bolul cu făină. Frământați bine aluatul, acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut pentru 25 min.
  2. Transferați aluatul crescut pe masa de lucru presărată cu făină. Împărțiți aluatul în 2 bucăți egale și apoi fiecare bucată în câte 5 bucăți, astfel obținând 10 bucăți egale. Modelați fiecare bucățică în formă de bile, pe care le acoperiți și le lăsați la odihnit pentru 15 min.
  3. Cu ajutorul unui sucitor întindeți fiecare bucată în foi de aluat de mărime medie, nu prea mari. Le ungeți pe fiecare cu ulei și le așezați una peste alta pe o farfurie. Lăsați să se odihnească încă 10 min.
  4. Prăjiți ceapa tocată într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați ciupercile tocate. Asezonați cu sare și piper. Când s-a rumenit totul bine, luați de pe foc. Puneți compoziția în bolul cu cartofii fierți și mărunțiți. Adăugați un ou și amestecați toate ingredientele.
  5. Întindeți cu mâinile (sau cu sucitorul) o foaie de aluat în una cu un diametru mai mare și foarte subțire. Pe ½ din suprafața aluatului puneți puțin din umplutură. Începeți să rulați foaia de aluat cu umplutură până la capăt. Apoi rotiți ruloul obținut spre interior, în formă de spirală. Presați bine marginea sub plăcinta obținută. Procedați la fel cu restul foilor de aluat. Apoi le transferați în tava tapetată cu hârtie de copt și le ungeți cu un gălbenuș de ou. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180°C.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments