Ador această rețetă de aripioare – pare ceva foarte simplu, dar gustul este nemaipomenit!

decembrie 5, 2018

Aripile de pui pane este un fel de mâncare cald foarte popular, ce poate fi savurat atât la cină de familie, cât și la masa de sărbătoare. Este important să pregătim un aluat pane ce va oferi cărnii de pui un gust mai intens, aromă desăvârșită și aspect îngrijit. Aripile pane sunt foarte delicioase cu sos de iaurt și verdeață sau sos picant.

Ingredients

1 kg Aripioare

Ingredients for Aluat

180 g Făină
2 bucăți Ouă
300 ml Apă minerală carbogazoasă
1 linguriță Sare

Ingredients for Crustă

200 g Făină
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Sare
1 linguriță Praf de usturoi
1 linguriță Busuioc
1 linguriță Oregano
1 linguriță Turmeric

Ingredients for Marinadă

1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
1/2 linguriță Turmeric

Instructions

  1. Spălați aripile de pui și le tăiați în bucăți (vom folosi numai cele 2 părți de la aripă, partea care nu are carne o vom omite). Puneți bucățile de aripi într-un bol, adăugați sarea, piperul negru, boia de ardei dulce, curcuma, amestecați și lăsați la marinat 20 de minute.
  2. Între timp preparați compoziția de aluat: Puneți într-un bol ouăle, apa minerală, sarea și amestecați. Apoi adăugați făina și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe.
  3. Preparați amestecul pentru crustă: Într-un bol amestecați făina cu sarea, boia de ardei dulce, praful de usturoi, busuiocul și oregano.
  4. Treceți fiecare bucată de aripă mai întâi prin bolul cu făină, apoi scufundați-o în bolul cu aluatul lichid, iar prin făină și la urmă prin aluatul lichid. Prăjiți în baie de ulei la foc mediu, până devin aurii. Scoateți aripile pane pe șervețele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments