Adaugă un gust nou în cămara ta și iarna te vei bucura de un deliciu unic – dulceață de dovlecei

iunie 27, 2018

Vă prezentăm un gust nou de dulceață, diferit de cel ca la bunica, și mult mai gustoasă ca dulceața de gutui. Dulceața de dovlecei cu portocale este foarte aromată și nemaipomenit de delicioasă. Ghimbirul îi dă o notă picantă, iar cojile de portocală și lămâie, fac această dulceață să fie divină.

Ingredients

1 kg Dovlecei
2 bucăți Portocală
2 bucăți Lămâi
1 bucată Măr
10 g Ghimbir
700 g Zahăr

Instructions

  1. Spălați bine fructele, curățați-le de coajă. Tăiați cubulețe mărul, lămâile și portocalelele, iar ghimbirul îl dați prin răzătoare cu găuri mici. Spălați dovleceii și îi dați prin răzătoare cu găuri mari.
  2. Tăiați în felii foarte subiți cojile de la o portocală și de la o lămâie. Amestecați dovleceii rași cu feliile de portocală și lămâie și le puneți într-o cratiță cu fundul gros la foc mediu. Adăugați cubulețele de portocale, de lămâii, zahărul și amestecați bine.
  3. Când dulceața începe să fiarbă, dați focul mic, și lăsați timp de 1 oră, până se îngroașă. La sfârșit adăugați ghimbirul ras, amestecați bine, lăsați încă 2 minute să fiarbă și luați de pe foc. Puneți dulceața de dovlecei în borcane curate, le acoperiți bine cu capacul și le păstrați în cămară pentru iarnă. Sau puteți servi dulceața chiar în aceeași zi.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments