4 tipuri de sushi roll – te provocăm să încerci aceste rețete!

februarie 7, 2018

Sushi este astăzi un fel de mâncare care a cucerit toată lumea. O gustare rapidă, un praz sănătos sau o cină ușoară,sunt perfecte la întâlniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal în orice context.

Ingredients

2 pahare Orez
2 pahare Apă
3 linguri Otet de orez
3 linguri Apă
10 g Sare
20 g Zahăr
3 bucăți Ouă
10 ml Sos de soia
5 bucăți Foaie de nori
1,5 bucăți Avocado
140 g Somon slab sărat ( sau crud)
180 g Cremă de brînză
20 g Germeni de ceapă
1,5 bucăți Castravete
4 bucăți Surimi
100 g Susan alb și negru
30 g Sos chili (picant)
50 g Amidon
30 g Făină

Instructions

  1. Începem cu prepararea orezului, orezul se spală în trei ape, se pune într-o cratiță și se acoperă cu apă, se dă în clocot și se fierbe 5 min, după care se stinge focul, se acoperă cu un capac și se lasă pentru 15 min. Între timp se amestecă apa, oțetul, zahărul și sarea, cu soluția obținută se asezonează orezul și se lasă la răcit.
  2. Pentru Avocado Roll, se va folosi jumate din foia de nori, pe suprafața căreia se așează orezul, se întoarce cu orezul în jos, pe partea cu algele nori se va pune crema de brânză, somonul și germenii de ceapă, se rulează și la suprafață se așează avocado tăiat în felii subțiri.
  3. Pentru Roll cu susan, se va folosi jumate din foia de nori, pe suprafața căreia se așează orezul, se întoarce cu orezul în jos, pe partea cu algele nori se va pune crema de brânză, surimi, avocado și castravetele, se rulează și se trece prin susan.
  4. Pentru Roll cu omletă, se va folosi jumate din foia de nori, pe suprafața căreia se așează orezul, se întoarce cu orezul în jos, pe partea cu algele nori se va pune crema de brânză, surimi, avocado și se rulează. Pe o tigaie se pregătește omleta subțire din două ouă bătute și o picatură de sos de soia, omleta se pune pe suprafața ruloului.
  5. Pentru Roll prăjit, se va folosi o foie întregă de nori, pe suprafața căreia se așează orezul, peste orez se va pune somonul taiat cuburi mărunte amestecat cu sosul chili și crema de brânză și alături castravetele, se ruleză. Într-un vas se amestecă oul cu făina, iar în alt vas se pregătește amidonul. Ruloul se trece prin amidon apoi prin amestecul de ou și făină, se prăjește în ulei închins până se rumenește.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments