4 cartofi si 3 cepe. Ieftin, simplu si rapid!

februarie 18, 2020

Vă plac bucatele care se prepară ușor și la fel de simplu le puteți personaliza? Tarta de legume la tigaie este ceea ce căutați! Puteți completa această tartă cu legumele preferate sau cu cele pe care le aveți la îndemână, deși combinația de ceapă și cartofi chiar este cea mai ieftină și cea mai reușită. Oricum alegeți să o faceți, această tartă cu siguranță vă va încânta papilele gustative. Sățioasă, aromată, moale în interior și cu o crustă rumenă, ușor crocantă, tarta de legume este soluția perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă.

Ingredients

4 bucăți Cartofi
3 bucăți Cepe
3 bucăți Ouă
1 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 legătură Ceapă verde
200 g Făină
20 ml Ulei pentru prăjit
10 g Semințe de susan

Instructions

  1. Ceapa curățată o tăiați în 4 bucăți și o puneți într-un bol cu apă pentru 5 minute, după care o tăiați cubulețe mărunte. Cartofii curățați îi dați pe răzătoare și îi puneți într-un bol cu apă. Peste câteva minute scurgeți apa din cartofi. Puneți cartofii și ceapa într-un bol încăpător. Bateți 3 ouă și le adăugați în bolul cu legume. Adăugați ceapa verde tocată mărunt, 1 linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru și amestecați bine toate ingredientele. Adăugați 200 g de făină și amestecați din nou până obțineți o compoziție uniformă;
  2. Încingeți uleiul în tigaie și puneți în ea tot amestecul de legume. Repartizați legumele într-un strat uniform pe toată suprafața tigăii. Presărați tarta de legume cu semințe de susan. Acoperiți tigaia cu capac și prăjiți tarta la foc mic timp de 3 minute, după care întoarceți tarta pe cealaltă parte și continuați să o prăjiți încă 3 minute.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments