1 varză, făină, ouă și un pic de cașcaval… Oare de ce n-am știut această rețetă până acum?!

septembrie 6, 2018

“Tortul cu varză” este o gustare sățioasă care se prepară foarte ușor din ingrediente care se găsesc în frigiderul fiecăruia. Dintr-o varză, puțină făină, câteva ouă și un pic de cașcaval veți obține un tort sărat cu gust bogat și blaturi gingașe. Preparați neapărat acest tort-aperitiv pentru musafiri.

 

 

Ingredients

700 g Varză
7 bucăți Ouă
7 linguri Făină
100 g Brânză topită
6 linguri Smântână
220 g Cașcaval
4 bucăți Cățel de usturoi
50 g Mărar
1 lingură Sare
6 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Tăiați varza mediu, sărați-o și frecați-o cu mâinile, lăsați-o să stea timp de 10 minute. Apoi adaugati 4 ouă, sarea, mararul , făina și amestecați bine , până veți obține un aluat de consistență ca pentru oladii.
  2. Încingeți tigaia cu diametrul ( de 18 cm) cu ulei, puneți 4 linguri de aluat și nivelați-l pe toată suprafața tigăii. Prăjiți clătitele pe ambele părți câte 2-3 minute la foc mic. Puneți clătitele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Din cantitatea dată veți obține 3 clătite.
  3. Între timp fierbeți celelalte 3 ouă, lăsați-le să se răcească și curățați-le. Dați ouăle, cașcavalul și brânza topită prin răzătoare cu găuri mici. Combinați toate ingredientele (lăsați un pic de cașcaval tare pentru decor), adăugați usturoiul dat prin presă, mărarul tocat, smântâna și amestecați până obțineți o cremă.
  4. Pe un platou într-un inel detașabil puneți clătita de varză, ungeți cu un strat de cremă și continuați în acest mod până finisați. Decorați tortul cu cașcaval ras, mărar tocat și felii de roșii cherry. Dați tortul la rece pentru 20 de minute sau îl puteți consuma imediat.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments