1, 2, 3 si cina este gata – o reteta savuroasa de rulouri din piept de pui umplute cu dovlecei

decembrie 2, 2020

Acestea sunt cele mai delicioase rulouri din piept de pui datorită umpluturii deosebite care pur și simplu lasă gura apă. Pieptul de pui este rulat cu felii de prosciutto, dovlecel ras, parmezan și mozzarella – o umplutură absolut savuroasă pe care nu ai cum să o refuzi. Înainte să fie date la cuptor, rulourile de pui sunt scăldate într-un amestec de ouă și lapte, după care sunt trecute prin pesmet pentru ca crusta ușor crocantă să pună în valoare interiorul mega suculent și apetisant. Când veți scoate tava din cuptor, întreaga casă se va umple de aroma irezistibilă a acestor minunății, încât nu va mai rămâne nici o bucățică. Dacă dorești să propui acest fel de mâncare la o masă de sărbătoare, noi îți garantăm că nu ai cum să dai greș.

Ingredients

1 bucată Dovlecel
6 bucăți Piept de pui
6 bucată Prosciutto
100 g Mozzarella
50 g Parmezan
10 g Sare
5 g Piper negru măcinat
1 bucată Ouă
20 ml Lapte
5 g Sare
3 g Piper negru măcinat
50 g Pesmet
20 ml Ulei de masline

Instructions

  1. Feliați pieptul de pui. Acoperiți feliile cu o folie alimentară și le bateți cu ciocanul pentru șnițele. Asezonați cu sare și piper pe ambele părți. Luați prima felie, deasupra puneți o felie de prosciutto.
  2. Dați dovlecelul prin răzătoare și îl asezonați cu sare.
  3. Puneți câte puțin din dovlecel peste prosciutto, puțin parmezan ras și o bucată de mozzarella. Rulați bine totul. Procedați la fel cu fiecare felie de piept.
  4. Într-un bol amestecați cu un tel 1 ou cu 20 ml de lapte, sare și piper. Treceți rulourile prin amestec, apoi prin pesmet și le transferați în tava de copt.
  5. Turnați deasupra 20 ml de ulei de măsline și dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments