Zefire de casă- rețetă clasică fără aditivi și conservanți!

Preparation time
30 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
4,00 bucăți
Mere
300,00 g
Zahăr
1,00 bucată
Albuș de ou
6,00 g
Agar agar
75,00 ml
Apă
30,00 g
Zahăr pudră
5,00 g
Mentă
Zefire de casă- rețetă clasică fără aditivi și conservanți!

Chiar dacă în comerț zefirele sunt destul de scumpe și conțin ingrediente dubioase, aceste mici delicii sunt ușor de preparat în condiții de casă și cu ingrediente naturale. Bucățile de zefir sunt ușor gumate și sunt atât de delicioase că se topesc în gură. Dacă iubești zefirele, atunci trebuie neapărat să le încerci și tu. Odată ce le-ai făcut acasă, nu le vei mai cumpăra niciodată din comerț.

  1. Decojiți merele de coajă, le curățați de cotor și le tăiați cubulețe. Într-o cratiță puneți la fiert merele și 5 linguri de apă. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă, când începe să se transforme în piureu amestecați în continuu pentru a nu se lipi, până cand devine un piureu dens.
  2. Dați piureul de mere printr-o sită, cântăriți să aveți 125 g de piureu gata făcut, apoi adăugați 100 g de zahăr și menta mărunțită. Puneți iar în cratiță și aduceți la fierbere până se topește zahărul, lăsați piureul la răcit.
  3. Într-o cratiță puneți 200 g de zahăr, agar agar și apă, amestecați bine și aduceți la fierbere. Fierbeți siropul timp de 5 minute, amestecând continuu.
  4. În același timp puneți într-un bol de mixer piureul de mere și un albușul de ou, dați mixerul la viteză mare și bateți până obțineți o consisteță tare si pufoasă. Bateți în continuu și adăugați siropul peste piureu, mixați 4 minute la viteză medie.
  5. Puneți compoziția într-un sac de patiserie și formați zefire, pe hârtie de copt. Lăsați la uscat minim 12 ore.
  6. Luați câte două bucăți și le uniți, apoi le treceți prin zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*