Zefire de casă- rețetă clasică fără aditivi și conservanți!

decembrie 7, 2017

Chiar dacă în comerț zefirele sunt destul de scumpe și conțin ingrediente dubioase, aceste mici delicii sunt ușor de preparat în condiții de casă și cu ingrediente naturale. Bucățile de zefir sunt ușor gumate și sunt atât de delicioase că se topesc în gură. Dacă iubești zefirele, atunci trebuie neapărat să le încerci și tu. Odată ce le-ai făcut acasă, nu le vei mai cumpăra niciodată din comerț.

Ingredients

4 bucăți Mere
300 g Zahăr
1 bucată Albuș de ou
6 g Agar agar
75 ml Apă
30 g Zahăr pudră
5 g Mentă

Instructions

  1. Decojiți merele de coajă, le curățați de cotor și le tăiați cubulețe. Într-o cratiță puneți la fiert merele și 5 linguri de apă. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă, când începe să se transforme în piureu amestecați în continuu pentru a nu se lipi, până cand devine un piureu dens.
  2. Dați piureul de mere printr-o sită, cântăriți să aveți 125 g de piureu gata făcut, apoi adăugați 100 g de zahăr și menta mărunțită. Puneți iar în cratiță și aduceți la fierbere până se topește zahărul, lăsați piureul la răcit.
  3. Într-o cratiță puneți 200 g de zahăr, agar agar și apă, amestecați bine și aduceți la fierbere. Fierbeți siropul timp de 5 minute, amestecând continuu.
  4. În același timp puneți într-un bol de mixer piureul de mere și un albușul de ou, dați mixerul la viteză mare și bateți până obțineți o consisteță tare si pufoasă. Bateți în continuu și adăugați siropul peste piureu, mixați 4 minute la viteză medie.
  5. Puneți compoziția într-un sac de patiserie și formați zefire, pe hârtie de copt. Lăsați la uscat minim 12 ore.
  6. Luați câte două bucăți și le uniți, apoi le treceți prin zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments