Zeamă moldovenească cu tăieței – gustul care nu se uită…

Preparation time
30 mins
Cooking time
120 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
1,00 kg
Carne de pui
2,00 bucăți
Ceapă
1,00 bucată
Morcov
10,00 g
Leuștean
20,00 g
Cimbru
30,00 g
Pătrunjel
50,00 ml
Borș acru
100,00 g
Făină
1,00 bucată
Ou
10,00 ml
Ulei rafinat
100,00 g
Smântână
Zeamă moldovenească cu tăieței – gustul care nu se uită…

Ușoară, hrănitoare și acrișoară zeama de găină este cunoscută din bătrâni ca leac natural împotriva gripei sau răcelii, dar și e perfectă pentru mahmureală. Vă prezentăm o rețetă simplă dar foarte delicioasă de zeamă care va fi îndragită de întreaga familie.

  1. Carnea de pui se pune într-o cratiță cu apă clocotită și se fierbe pentru 5 minute, după care se scoate, se trece prin jet de apă, se pune într-o cratiță cu apă curată, rece și se pune la fiert alături de două bucăți de ceapă curățate și puțină sare.
  2. Când apa începe să fiarbă se reduce focul și se strânge spuma care se crează la suprafață. Se fierbe carnea 90-120 minute sau până cade de pe os.
  3. Între timp se pregătesc tăiețeii, pentru care se amestecă un gălbenuș cu puțină sare și ulei în care se adaugă făină până obținem un aluat foarte tare. Aluatul se împarte în patru bucăți, se pudrează cu făină și se întinde cu ajutorul unui făcăleț până obținem o foie foarte subțire (cu cât mai subțire cu atât mai bine), și se lasă pe masă pentru 15-20 minute să se usuce. După ce se usucă se taie fâșii a câte 5 cm și se taie tâiețeii cât mai subțire posibil.
  4. După ce carnea a fiert se scoate din supă și se adaugă morcovul tăiat rondele și se fierbe pentru 5 minute după care se adaugă tăiețeii, leaușteanul și cimbru și se mai fierbe 5 minute, se stinge sursa de căldură și se asezonează cu sare și borș acru după gust. Se servește cu smântână și pătrunjel tocat.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*