Varianta rapidă a celui mai bun desert – tort ”Napoleon” gata în 15 minute!

mai 17, 2018

Astăzi vă oferim rețeta rapidă de preparare a celebrului tort “Napoleon”. Acest desert este gata în doar 15 minute fiindcă este un tort din biscuiți, este foarte gustos, cremos, cu blat stratificat și asemănător la gust cu tortul clasic. Vă recomandăm să preparați acest tort atunci când nu aveți mult timp la dispoziție și așteptați oaspeți la cină. Savurați-l cu ceai sau cafea, este absolut delicios!

Ingredients

800 g Biscuiți urechi de elefant
1 l Lapte
4 bucăți Ouă
150 g Unt
100 g Zahăr
70 g Făină
1 linguriță Esență de vanilie

Instructions

  1. Amestecați ouăle, zahărul și făina. Adăugați esența de vanilie, iar după aceasta și laptele, amestecați bine cu un tel. Puneți compoziția la foc încet și fierbeți, amestecând continuu până compoziția va deveni densă. Când crema se va răcori, adăugați untul și amestecați până la omogenizare.
  2. Acum puteți monta tortu: înmuiați fiecare biscuit în cremă și aranjați-i într-o formă de tort (diametrul 20 cm ). Veți obține 5-6 straturi de biscuiți. La sfârșit ungeți partea de deasupra cu cremă, (opriți 4 linguri de cremă ) și dați la frigider pentru 4 ore. Apoi scoateți tortul din formă, ungeți partea laterală a tortului cu crema rămasă și ornați cu fărâmiturile de la biscuiți.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments