Un tort fastuos fără coacere? Da! Este posibil!

august 3, 2020

Aveţi poftă de un tort, dar nu aveţi timp şi nici chef să petreceţi prea mult timp în bucătărie? Acest tort din biscuiți, super delicios este alegerea perfectă, deoarece nu necesită coacere şi nici măcar folosirea aragazului. Blatul este din biscuiţi amestecaţi cu un sirop preparat din zahăr, cacao, lapte şi unt topit. Puteţi adăuga alune, nuci  sau orice altceva, după preferință.Este practic un salam de biscuit pe care nu-l mai modelăm în forma de salam ci îl așezăm în formă pentru tort.

Ingredients

200 g Zahăr
6 lingurițe Cacao
900 ml Lapte
200 g Unt topit
600 g Biscuiți
250 g Arahide

Instructions

  1. Amestecaţi într-un bol 200 g de zahăr granulat şi 6 linguriţe de cacao, apoi adăugați 400 ml de lapte şi 200 g de unt topit. Amestecaţi ingredientele până obţineţi o compoziţie omogenă. Fărâmiţaţi biscuiţii in 3-4 bucăţi şi adăugaţii la compoziţia obţinută. Apoi adăugaţi alunele sau nucile, după preferinţă.
  2. Compoziţia obținută se toarnă într-un inel detaşabil sau în tava pentru tort şi se presează bine cu ajutorul unei linguri. Apoi se acoperă cu o folie şi se lasă în frigider pentru 2-3 ore.
  3. Pentru prepararea cremei se mixează 2 pachete de praf din fructe de pădure şi 2 pahare de lapte până se obţine consistenţa unei creme. După ce scoateţi tortul din frigider, adăugaţi crema şi îl decoraţi după bunul plac.
  4. Savuraţi cu plăcere!

0 comments