Un tort ce va rămâne în memoria tuturor pentru foarte mult timp – tortul ”Degețelele doamnei”

Preparation time
30 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
mediu
Serves
4 people
Meal course
Desert
Posted on
150,00 g
Unt
200,00 g
Făină
370,00 ml
Apă
6,00 bucăți
Ouă
400,00 g
Smântână
150,00 g
Zahăr
2,00 linguri
Lapte condensat
Un tort ce va rămâne în memoria tuturor pentru foarte mult timp – tortul ”Degețelele doamnei”

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de fină și rafinată. Se prepară foarte ușor și are un gust impresionant, cu care o să uimiți toată familia. ”Degețelele” pufoase de aluat, scăldate în crema fină de smântână, sunt combinate perfect pentru a obține o compoziție cu un aspect spectaculos și un gust deosebit.

  1. Într-o cratiță puneți apa la fiert, adăugați untul și lăsați să fiarbă.
  2. După care presărați făina, amestecați încontinuu. Când aluatul începe să se desprindă ușor de marginile vasului, luați cratița de pe foc. După ce s-a răcit aluatul, adăugați ouăle și amestecați bine blatul cu furculița sau mixerul.
  3. Cu ajutorul unui sac de patiserie așezați blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în formă de „degețele” cu lungimea de 4-5 cm. Băgați tava la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute, la temperatura de 180-200˚C.
  4. Cu ajutorul mixerului bateți bine smântâna și zahărul, apoi adăugați și laptele condensat. Bateți până obțineți o cremă densă.
  5. Înmuiați „degețelele” coapte în cremă și aranjați-le una peste alta pe o farfurie, în formă de piramidă. Decorați tortul cu puțin sirop de ciocolată și câteva bobițe de rodie. Puneți tortul la frigider pentru 10-12 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*