Un tort ce va rămâne în memoria tuturor pentru foarte mult timp – tortul ”Degețelele doamnei”

iulie 4, 2018

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de fină și rafinată. Se prepară foarte ușor și are un gust impresionant, cu care o să uimiți toată familia. ”Degețelele” pufoase de aluat, scăldate în crema fină de smântână, sunt combinate perfect pentru a obține o compoziție cu un aspect spectaculos și un gust deosebit.

Ingredients

150 g Unt
200 g Făină
370 ml Apă
6 bucăți Ouă
400 g Smântână
150 g Zahăr
2 linguri Lapte condensat

Instructions

  1. Într-o cratiță puneți apa la fiert, adăugați untul și lăsați să fiarbă.
  2. După care presărați făina, amestecați încontinuu. Când aluatul începe să se desprindă ușor de marginile vasului, luați cratița de pe foc. După ce s-a răcit aluatul, adăugați ouăle și amestecați bine blatul cu furculița sau mixerul.
  3. Cu ajutorul unui sac de patiserie așezați blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în formă de „degețele” cu lungimea de 4-5 cm. Băgați tava la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute, la temperatura de 180-200˚C.
  4. Cu ajutorul mixerului bateți bine smântâna și zahărul, apoi adăugați și laptele condensat. Bateți până obțineți o cremă densă.
  5. Înmuiați „degețelele” coapte în cremă și aranjați-le una peste alta pe o farfurie, în formă de piramidă. Decorați tortul cu puțin sirop de ciocolată și câteva bobițe de rodie. Puneți tortul la frigider pentru 10-12 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments