Un gust deosebit cu o textură fragedă și fină- cartofi noi în coajă la cuptor!

Preparation time
10 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Prânz
Posted on
500,00 g
Cartofi noi
4,00 Căței
Usturoi
1,00 crenguță
Rozmarin
50,00 g
Unt
1,00 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
Un gust deosebit cu o textură fragedă și fină- cartofi noi în coajă la cuptor!

Fiindcă suntem în sezonul cartofilor noi, experimentăm și preparăm cele mai gustoase rețete. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi noi copți cu tot cu coajă. Coptul în cuptor le dă o savoare deosebită și o culoare estraordinară. Sunt foarte buni calzi așa simpli sau cu un sos de iaurt cu usturoi.

  1. Spălați bine cartofii, îi tăiați în jumătăți și îi puneți la fiert într-o cratiță cu apă și sare. Fierbeți cartofii timp de 10 minute, de când apa a început să fiarbă. Scurgeți cartofii de apă și îi puneți într-un vas termorezistent, iar peste cartofi puneți usturoiul curățat și zdrobit cu ajutorul unui cuțit.
  2. Presărați cu sare, piper negru, puneți peste cartofi untul tăiat cubulețe și creguța de rozmarin ruptă în mai multe bucăți. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. În timpul coacerii amestecați periodic cartofii, pentru a se rumeni uniform.
  3. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*