Un gust ce te cucereste, plus la asta nu e nevoie sa coci nimic!

august 19, 2020

Aţi încercat vreodată un tort din jeleu? Dacă nu, atunci vă garantăm că nu veţi regreta dacă o veţi face. Acest desert absolut minunat şi extrem de delicios arată foarte bine şi se prepară destul de simplu. Ca bază, această prăjitură are un blat din pesmeţi, care la sfârșit va deveni foarte pufos şi gingaş, urmat de un strat din cremă foarte delicată şi consistentă, iar deasupra tuturor domneşte stratul de jeleu.

Instructions

  1. Pentru sirop este necesar să puneţi la fiert apa, coniacul şi zahărul. Gătiţi la foc mediu timp de 2 minute până se topeşte zahărul. Transferaţi în alt bol şi daţi la o parte.
  2. Pentru cremă: Într-o cratiţă puneţi 500 ml de lapte, frişca lichidă, 100 g de zahăr, esenţă de vanilie şi daţi la fiert la foc mediu, până începe să fiarbă. Într-un bol puneţi 200 ml de lapte, făină, 40 g de zahăr, un gălbenuş de ou şi amestecaţi cu un tel până se topeşte zahărul. După ce laptele a fiert, îl luaţi de pe foc şi îl adăugaţi încet în bol, amestecând constant cu telul. Apoi transferaţi întregul amestec într-o cratiţă şi puneţi la foc mediu. Amestecaţi încontinuu timp de 3-4 minute, până când crema se ingroasa. Apoi îndepărtați de la foc, adăugaţi untul şi amestecaţi cu un tel până se topește.
  3. Într-un bol/tavă de dimensiunile de 25x35 cm aranjaţi 2 straturi de pesmeţi, având grijă să umpleţi toate golurile. Cu o lingură mare turnaţi tot siropul peste pesmeţi. Puneţi şi crema deasupra şi nivelaţi cu o spatulă. Acoperiţi cu o folie transparentă şi asigurați-vă că folia atinge crema, pentru ca să nu se formeze o crustă. Daţi la frigider pentru 2 ore pînă când crema este fermă.
  4. Într-un bol puneţi praful de jeleu şi turnaţi apă clocotită. Agitaţi conţinutul cu un tel, până se topeşte praful şi apoi turnaţi apa rece. Lăsaţi jeleul la temperatura camerei, timp de 2 ore, pentru a se răci. După cele 2 ore, scoateţi compoziţia din frigider, îndepărtaţi folia şi adăugaţi cu o lingură mare (polonic) jeleul răcit. Daţi la frigider pentru încă 2-3 ore pentru ca să se întărească jeleul.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments