Un desert suculent care va fi apreciat de toți cei care-l vor degusta – ștrudel cu mere deosebit de gustos!

ianuarie 14, 2019

Ștrudelul cu mere are aluatul aerat și crocant, cu umplutură suculentă și savuroasă, care te răsfață prin gust și aromă deosebită. Vă prezentăm o rețetă de ștrudel de casă umplut cu mere și stafide, care se prepară foarte ușor și simplu. Este foarte delicios, cu aromă intensă de mere și scorțișoară, care te ademenește și îți oferă plăcere irezistibilă.

Ingredients

20 ml Unt topit
20 g Zahăr pudră

Ingredients for Aluat

250 ml Apă
1 priză Sare
20 ml Oțet
30 ml Ulei rafinat
500 g Făină

Ingredients for Umplutură

4 bucăți Mere
3 linguri Pesmet
80 g Unt
20 ml Suc de lămâie
1 linguriță Scorțișoară
100 g Stafide
50 ml Apă fierbinte

Instructions

  1. Preparați aluatul. Puneți făina cernută într-un bol, faceți o adâncitură mică la mijloc și turnați apa caldă, apoi adăugați uleiul, oțetul și sarea. Frământați aluatul, timp de 5 minute, până obțineți un aluat elastic, care să nu se lipească de mâini. Înveliți aluatul în folie alimentară și puneți-l la loc cald pentru 30-40 de minute.
  2. Turnați apă fierbinte peste stafide și lăsați-le să stea timp de 15 minute, apoi scurgeți apa. Prăjiți pesmeții în unt.
  3. Curățați merele de cotor, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-un bol. Adăugați sucul stors de lămâie, zahărul, stafidele, pesmeții, scorțișoară și amestecați.
  4. Împărțiți aluatul în 2 bucăți egale. Presărați masa cu făină și întindeți aluatul cât mai subțire. Ungeți mâinile și aluatul cu ulei și întindeți puțin aluatul cu mâinile sau cu făcălețul. Cu cât aluatul va fi mai subțire, cu atât mai crocant va fi ștrudelul.
  5. Așezați umplutura deasupra și distribuiți-o uniform pe toată suprafața. Rulați aluatul sub formă de rulou și lipiți marginile. Veți obține 2 rulade. Puneți ruladele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le deasupra cu unt topit.
  6. Coaceți ștrudelul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 40 de minute. După ce se va rumeni, scoateți-l din cuptor, ca să nu se usuce. Presărați ștrudelul cu zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments