Un desert original, ce vă va cuceri din prima, mult mai bun decât tortul Diplomat!

octombrie 31, 2018

Vă prezentă un tort mai puțin obișnuit, însă extrem de delicios. Tortul Kümbet Pasta este renumit în Turcia prin forma sa care o are și poate fi preparat după preferință și cu fructe. Combinația dintre blatul ciocolătos și crema fină de lapte cu cocos este nemaipomenită. Cu prima ocazie vă îndemnăm să-l preparați și voi, suntem siguri că o să vă placă.

Ingredients

350 ml Lapte
2 Pliculețe Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă

Ingredients for Blat

4 bucăți Ouă
160 g Zahăr pudră
2 linguri Ulei rafinat
160 g Făină
25 g Cacao
1 plic Zahăr vanilat
1 plic Praf de copt
1 plic Sare

Ingredients for Cremă

1 l Lapte
160 g Făină
20 g Amidon
1 bucată Ou
1 linguriță Esență de vanilie
50 g Unt
180 g Zahăr
200 g Nucă de cocos

Instructions

  1. Pregătiți blatul: într-un bol puneți ouăle, adăugați zahărul pudră și mixați până se dublează în volum. Apoi adăugați uleiul, mixați, apoi adăugați zahărul vanilat. Separat într-un bol amestecați făina cu cacao, sarea și praful de copt.
  2. Adăugați amestecul de făină în amestecul de ouă și mixați la viteză mică. Turnați aluatul într-o tavă cu diametru (26 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Lăsați blatul la răcit pe un suport de sârmă, apoi îl tăiați în 2 foi egale.
  3. Între timp preparați crema: Într-un bol amestecați 200 ml de lapte cu 30 g de făină și amidon. Într-o cratiță pusă pe foc mic turnați 800 ml de lapte, adăugați amestecul de lapte cu făină și amestecați bine. Apoi adăugați zahărul, oul și amestecați continuu până se îngroașă.
  4. Luați crema de pe foc, adăugați untul, esența de vanilie și amestecați până se topește untul. Apoi adăugați nuca de cocos rasă și amestecați bine.
  5. Tapetați un bol cu diametrul de (20 cm) cu folie de plastic și puneți atent prima foaie de blat. Însiropați blatul cu 50 ml lapte și aranjați bine blatul să intre perfect în bol. Puneți toată crema de lapte cu cocos și nivelați bine.
  6. Însiropați cu 50 ml lapte și celălalt blat și îl puneți peste cremă, tăiați marginile blatului să intre perfect în bol (din marginile blatului faceți fărâmituri). Acoperiți bolul cu folie de plastic și dați la rece pentru 8 ore.
  7. Mixați praful de frișcă cu 250 ml laptele până devine fermă. Puneți tortul cu fața în jos pe un platou, îmbrăcați-l în crema de frișcă și decorați cu fărâmiturile de blat. Dați la rece pentru 30 de minute.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments