Un desert grozav de napolitană cu arahide caramelizate ca în vremea copilăriei.

Preparation time
10 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 g
Zahăr
270,00 g
Unt
300,00 g
Arahide
150,00 g
Biscuiți
1,00 plic
Zahăr vanilat
4,00 bucăți
Foi de napolitană
3,00 linguri
Miere de albini
Un desert grozav de napolitană cu arahide caramelizate ca în vremea copilăriei.

Probabil cu toții în copilărie ați mâncat acest desert extrem de delicios. Astăzi vă răscolim amintirile frumoase și vă prezentăm cel mai renumit desert din copilărie, napolitană cu arahide caramelizate. Se prepară foarte ușor, iar rezultatul este unul uimitor. Mănânci bucățică cu bucățică și nu te mai saturi de ea. La dorință puteți înlocui arahidele cu miez de nucă sau migdale.

  1. Măcinați separat arahidele și biscuiții prin blender. Topiți untul într-un un vas rezistent, adăugați zahărul, zahărul vanilat și amestecați până se topește. Apoi adăugați arahidele și biscuiții măcinați, amestecați bine și luați vasul de pe foc. Dacă compiziția vi se pare uscată, opțional adăugați 3 linguri de miere, astfel compoziția se va întinde mai ușor pe napolitană.
  2. În final veți aranja foile astfel: Peste fiecare foaie veți întinde caramelul de arahide și repetați procedeul până terminați foile. După ce prăjitura este aranjata puneți un fund de lemn deasupra și o greutate, pentru a le presa și astfel ele se vor lipi și va capata aspectul de napolitană. Dați la rece peste noapte.
  3. Porționați prăjitura în bucăți mici și savurați-o cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*