Un desert grozav de napolitană cu arahide caramelizate ca în vremea copilăriei.

iunie 11, 2018

Probabil cu toții în copilărie ați mâncat acest desert extrem de delicios. Astăzi vă răscolim amintirile frumoase și vă prezentăm cel mai renumit desert din copilărie, napolitană cu arahide caramelizate. Se prepară foarte ușor, iar rezultatul este unul uimitor. Mănânci bucățică cu bucățică și nu te mai saturi de ea. La dorință puteți înlocui arahidele cu miez de nucă sau migdale.

Ingredients

200 g Zahăr
270 g Unt
300 g Arahide
150 g Biscuiți
1 plic Zahăr vanilat
4 bucăți Foi de napolitană
3 linguri Miere de albini

Instructions

  1. Măcinați separat arahidele și biscuiții prin blender. Topiți untul într-un un vas rezistent, adăugați zahărul, zahărul vanilat și amestecați până se topește. Apoi adăugați arahidele și biscuiții măcinați, amestecați bine și luați vasul de pe foc. Dacă compiziția vi se pare uscată, opțional adăugați 3 linguri de miere, astfel compoziția se va întinde mai ușor pe napolitană.
  2. În final veți aranja foile astfel: Peste fiecare foaie veți întinde caramelul de arahide și repetați procedeul până terminați foile. După ce prăjitura este aranjata puneți un fund de lemn deasupra și o greutate, pentru a le presa și astfel ele se vor lipi și va capata aspectul de napolitană. Dați la rece peste noapte.
  3. Porționați prăjitura în bucăți mici și savurați-o cu plăcere!

0 comments