Un desert delicios, rapid și perfect pentru ceai – biscuiți cu gem de zmeură (de post)

iunie 26, 2018

Este o rețetă de biscuiți de post, foarte delicioasă, cu o consistență sfărâmicioasă, fină și foarte aromată. Deoarece se apropie sărbătorile primăverii și este perioada postului, aceste fursecuri sunt perfecte pentru a îmbogăți meniul dvs. cu deserturi delicioase. Uimiți-vă mesenii cu un desert savuros, aromat și cu un aspect, ce o să atragă privirile tuturor.

Ingredients

300 g Făină
250 g Margarină vegetală
150 g Zahăr pudră
150 g Miez de nucă
400 g Gem de zmeură
200 g Zmeură
4 linguri Zahăr
4 linguri Apă
2 linguri Amidon

Instructions

  1. Într-un bol bateți zahărul pudră cu margarina la temperatura camerei, până capătă o consistență cremoasă. Adăugați miezul de nucă, făina și frământați aluatul. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2 ore.
  2. Pe masa tapetată cu făină întindeți aluatul și tăiați din el discuri cu diametrul de circa 5 cm. Aranjați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 10-15 minute.
  3. Într-o cratiță puneți zmeura, zahărul, apa și aduceți până la fierbere, astfel veți obține un sirop. Strecurați zmeura, iar în siropul rămas adăugați amidonul și fierbeți-l amestecând în continuu, până capătă consistența unei budinci. Lăsați budinca să se răcească, apoi puneți-o într-o pungă pentru ornat.
  4. Ungeți un biscuit cu o linguriță de gem de zmeură și acoperiți-l cu un alt biscuit. Șprițați budinca deasupra fursecurilor, formând un grilaj și decorați cu zmeură.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments