Un desert delicios, rapid și perfect pentru ceai – biscuiți cu gem de zmeură (de post)

Preparation time
25 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
300,00 g
Făină
250,00 g
Margarină vegetală
150,00 g
Zahăr pudră
150,00 g
Miez de nucă
400,00 g
Gem de zmeură
200,00 g
Zmeură
4,00 linguri
Zahăr
4,00 linguri
Apă
2,00 linguri
Amidon
Un desert delicios, rapid și perfect pentru ceai – biscuiți cu gem de zmeură (de post)

Este o rețetă de biscuiți de post, foarte delicioasă, cu o consistență sfărâmicioasă, fină și foarte aromată. Deoarece se apropie sărbătorile primăverii și este perioada postului, aceste fursecuri sunt perfecte pentru a îmbogăți meniul dvs. cu deserturi delicioase. Uimiți-vă mesenii cu un desert savuros, aromat și cu un aspect, ce o să atragă privirile tuturor.

  1. Într-un bol bateți zahărul pudră cu margarina la temperatura camerei, până capătă o consistență cremoasă. Adăugați miezul de nucă, făina și frământați aluatul. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2 ore.
  2. Pe masa tapetată cu făină întindeți aluatul și tăiați din el discuri cu diametrul de circa 5 cm. Aranjați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 10-15 minute.
  3. Într-o cratiță puneți zmeura, zahărul, apa și aduceți până la fierbere, astfel veți obține un sirop. Strecurați zmeura, iar în siropul rămas adăugați amidonul și fierbeți-l amestecând în continuu, până capătă consistența unei budinci. Lăsați budinca să se răcească, apoi puneți-o într-o pungă pentru ornat.
  4. Ungeți un biscuit cu o linguriță de gem de zmeură și acoperiți-l cu un alt biscuit. Șprițați budinca deasupra fursecurilor, formând un grilaj și decorați cu zmeură.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*