Un desert de casă fascinant, pe care oaspeții vor fi foarte curioși să-l guste – tort ”Melodie”

iulie 9, 2018

Acest tort are nevoie de timp pentru preparare, însă rezultatul final merită tot efortul depus. Este ciocolătos, aromat și cu blaturile ușor umede. Gustul acestui tort este exact cum făcea mama la zile de naștere și când se tăia tortul toți așteptau cu nerăbdare să savureze din el. Este nemaiponemit de gustos, merită neapărat să-l preparați și voi, familia voastră va fi cea mai fericită și vă va aprecia efortul depus pentru acest tort.

Ingredients

12 bucăți Albușuri de ou
12 bucăți Gălbenușe de ou
240 g Făină
240 g Zahăr
130 ml Lapte
100 ml Ulei rafinat
0,5 linguriță Sare
90 g Unt
70 g Nutella
240 g Ciocolată neagră
150 g Ciocolată albă
650 ml Frișcă lichidă 33%
10 g Zahăr vanilat
20 g Zahăr pudră
30 g Fulgi de migdale
8 bucăți Bezele
10 g Pudra de cacao

Instructions

 1. Mai întâi pregătiți cremele pe rând. Pentru crema cafenie: puneți într-un bol 150 g de ciocolată neagră (tăiată mărunt), și turnați 250 ml de frișcă fierbinte, amestecați până se topește ciocolata. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați la frigider pentru 3 ore.
 2. Pregătiți crema abă: puneți ciocolata albă într-un bol și adăugați frișca fierbinte, amestecați bine până se topește ciocolata. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați la frigider pentru 3 ore.
 3. Apoi pregătiți blatul pentru ruladă: într-un bol bateți la viteză medie 8 gălbenușuri cu o priză de sare și 20 g de zahăr, mixați până se deschid la culoare și devin pufoase. Adăugați uleiul și mai mixați până se încorporează, apoi adăugați laptele și iar mixați bine. Cerneți făina direct în bol peste compoziție și amestecați la viteză mică până devine o masă omogenă, fară cocoloașe.
 4. Într-un bol bateți 8 albușuri de ou, până devine o spumă alba, apoi adăugați 100 g de zahăr și mixați până devine lucioasă. La compiziția de gălbenușuri adăugați treptat câte 2 linguri de albușuri și amestecați cu spatula până finisați.
 5. Împărțiți în jumătate compoziția de aluat și le puneți în două tăvi tapetate cu hârtie de copt ( cu dimensiunile de 30× 40). Dați tăvile la cuptorul încins la temperatura de 180℃ , timp de 17 minute.
 6. Când scoateți din rolă, întoarceți blaturile pe foaie de hârtie curată și dezlipiți atent hârtia de blat. Rotiți rulada între 2 hârtii de copt și lăsați să se răcească complet.
 7. Scoateți din frigider crema cafenie și o bateți cu mixerul la viteză medie până se întărește, apoi adăugați nutella și mai mixați 1 minut.
 8. Tăiați blatul de ruladă în 5 fâșii lungi (cu lățimea de 6 cm), puneți jumătate din cantitatea de cremă cafenie și nivelați ușor. Rulați bine prima fâșie de ruladă, apoi rulați peste primul rulou, toate fâșiile, până obțineți un „melc”, îl puneți pe o hârtie de copt, până tăiați și ungeți cu cremă al doilea blat. Lipiți fâșiile unse de “melcul” obținut de la primul blat. Dați la frigider pentru 1 oră.
 9. Între timp faceți blatul cu cacao: într-un bol mixați la viteză medie untul moale, adăugați 1 lingură de zahăr și zahărul vanilat, mixați bine până obțineți o consistență pufoasă. Apoi încorporăm treptat 4 gălbenușuri, unul câte unul, mixăm bine de fiecare dată. Turnăm 90 g de ciocolată topită și mixăm 30 de secunde.
 10. Într-un bol mixați bine 4 albușuri cu o priză de sare, până devin albe, apoi adăugați 120 g de zahăr și mixați până devin lucioase. Adăugați treptat câte 2 linguri din albușurile bătute la compoziția de ciocolată, amestecați cu spatula până se încorporează tot. Cerneți făina direct în bol și amestecați ușor de sus în jos. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu diamtrul de 20 cm). Dați tava la cuptorul încins la 180°C , pentru 35 de minute.
 11. Lăsați să se răcească complet, apoi strângeți crusta deasupra blatului. Tăiați blatul în două. Scoateți din frigider crema albă și mixați până devine pufoasă.
 12. Asamblați tortul: Pe un platou puneți prima foaie cafenie și ungeți cu ¼ din crema albă, apoi puneți „melcul” din blatul alb, și iar ungeți cu bine cu ¼ din cremă. Apoi urmează blatul cafeniu și ungeți cu restul de cremă. Dați tortul la frigider pentru 6 ore.
 13. Într-un bol mixați bine 150 ml de frișcă cu zahărul pudră, până devine o cremă pufoasă și ferma. Îmbrăcați tortul în cremă și decorați marginile cu fulgi de migdale. Deaspura presărați cu pudră de cacao și decorați cu la dorință cu bezele.
 14. Savurați cu plăcere!

0 comments