Un desert cum nu ai mai gustat, rulada japoneză ”Răsărit de soare”

aprilie 16, 2018

Vă prezentă o rețetă de ruladă Japoneză, este foarte pufoasă, cu un gust foarte fin și nemaiponenit de gustoasă. O Puteți prepara atât pentru oaspeți, cât și pentru membrii familiei. Vor fi foarte entuziasmați de frumusețea și de gustul ei unic. Vă îndemnăm s-o preparați și voi, vă garantăm că veți primi numai laude.

Ingredients

160 g Făină
18 g Amidon
170 ml Lapte
125 ml Ulei rafinat
40 g Cacao
8 bucăți Albușuri de ou
8 bucăți Gălbenușuri de ou
130 g Zahăr
300 g Frișcă
160 g Lapte condensat fiert

Instructions

  1. Într-un bol adăugați laptele fierbinte, 110 ml ulei și amestecați bine la viteză medie, treptat adăugați gălbenușurile, unul câte unul, mixați bine după fiecare. Apoi adăugați 100 g făină și 18 g amidon, date prin sită, amestecați cu telul până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Împărțiț compoziția de aluat în 2 boluri, în primul bol adăugați 10 ml ulei și 25 g cacao, amestecați bine. Iar în al doilea bol adăugați 40 g făină și amestecați. Într-un bol bateți albușurile cu un praf de sare, mixați până devin o spumă, apoi adăugați treptat zahărul și mixați până obțineți o bezea tare.
  3. Jumătate din cantitatea bezea o adăugați la compoziția cu cacao și amestecați cu spatula ușor, iar cealaltă jumătate de compoziție o adăugați la compoziția alba și la fel amestecați bine. Turnați compoziția albă într-o tavă de copt (cu dimensiunile de 30 ×40 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine.
  4. Apoi repartizați uniform compoziția de cacao peste compoziția albă, nivelați ușor fără să amestecați straturile. Treceți prin lateral cu coada unei linguri și formați niște serpantine, apoi faceți linii perpendiculare dintr-o parte în alta. Trântiți tava de masă de câteva ori, pentru a nivela blatul și dați la cuptorul încins la temperatura de 175°C, pentru 20 de minute.
  5. Scoateți blatul copt și-l puneți pe un suport de sârmă, lăsați 10 minute să se răcească, apoi acoperiți cu hârtie de copt, cu un prosop și întoarceți inversc blatul. Dezlipiți atent hârtia de copt și rulați bine blatul și lăsați lăsați să se răcească complet învelit în prosop.
  6. Între timp preparați crema: într-un bol puneți frișca rece și mixați bine, adăugați laptele condensat fiert, mixați, apoi pudra de cacao, mixați bine până devine fermă.
  7. Desfaceți atent rulada și ungeți toată suprafața cu cremă, nivelați bine cu spatula și rulați strâns. Înveliți rulada în folie alimentară și dați la rece pentru 2-3 ore. Presărați rulada cu cacao și feliați în felii cu grosimea de 1-2 cm.
  8. Savurați cu plăcere!

5 comments

Ana august 25, 2018

Rețeta mea este în regulă. Urmăriți cu atenție videoclipul când spune că pune lapte condensat fiert, pune de fapt o cremă. Ce înseamnă asta?
Am făcut întocmai. Fac prăjituri de 50 de ani. Nu a ieșit, N-aș mai încercau încă odată pentru nimic în lume. Este o invenție de prost gust

savuros.info august 27, 2018

Nu e o cremă, e lapte condensat fiert

ELENA SZASZKA august 29, 2018

Laptele condensat se fierbe 3 ore acoperit cu apa si devine acea crema .Problema mea este ca trebuia sa puneti in tava 43/40 pentru ca iese prea gros blatul in 30/30 .O zi faina !

Alina Popa septembrie 28, 2018

Eu am combinat frisca cu budinca de ciocolată. A iesit ffff buna.

Eri noiembrie 20, 2018

Reteta e reusita

Eri noiembrie 20, 2018

Reteta este foarte buna.Mie mi-a reusit 👍🏻