Un desert cum nu ai mai gustat, rulada japoneză ”Răsărit de soare”

Preparation time
60 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
160,00 g
Făină
18,00 g
Amidon
170,00 ml
Lapte
125,00 ml
Ulei rafinat
40,00 g
Cacao
8,00 bucăți
Albușuri de ou
8,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
130,00 g
Zahăr
300,00 g
Frișcă
160,00 g
Lapte condensat fiert
Un desert cum nu ai mai gustat, rulada japoneză ”Răsărit de soare”

Vă prezentă o rețetă de ruladă Japoneză, este foarte pufoasă, cu un gust foarte fin și nemaiponenit de gustoasă. O Puteți prepara atât pentru oaspeți, cât și pentru membrii familiei. Vor fi foarte entuziasmați de frumusețea și de gustul ei unic. Vă îndemnăm s-o preparați și voi, vă garantăm că veți primi numai laude.

  1. Într-un bol adăugați laptele fierbinte, 110 ml ulei și amestecați bine la viteză medie, treptat adăugați gălbenușurile, unul câte unul, mixați bine după fiecare. Apoi adăugați 100 g făină și 18 g amidon, date prin sită, amestecați cu telul până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Împărțiț compoziția de aluat în 2 boluri, în primul bol adăugați 10 ml ulei și 25 g cacao, amestecați bine. Iar în al doilea bol adăugați 40 g făină și amestecați. Într-un bol bateți albușurile cu un praf de sare, mixați până devin o spumă, apoi adăugați treptat zahărul și mixați până obțineți o bezea tare.
  3. Jumătate din cantitatea bezea o adăugați la compoziția cu cacao și amestecați cu spatula ușor, iar cealaltă jumătate de compoziție o adăugați la compoziția alba și la fel amestecați bine. Turnați compoziția albă într-o tavă de copt (cu dimensiunile de 30 ×40 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine.
  4. Apoi repartizați uniform compoziția de cacao peste compoziția albă, nivelați ușor fără să amestecați straturile. Treceți prin lateral cu coada unei linguri și formați niște serpantine, apoi faceți linii perpendiculare dintr-o parte în alta. Trântiți tava de masă de câteva ori, pentru a nivela blatul și dați la cuptorul încins la temperatura de 175°C, pentru 20 de minute.
  5. Scoateți blatul copt și-l puneți pe un suport de sârmă, lăsați 10 minute să se răcească, apoi acoperiți cu hârtie de copt, cu un prosop și întoarceți inversc blatul. Dezlipiți atent hârtia de copt și rulați bine blatul și lăsați lăsați să se răcească complet învelit în prosop.
  6. Între timp preparați crema: într-un bol puneți frișca rece și mixați bine, adăugați laptele condensat fiert, mixați, apoi pudra de cacao, mixați bine până devine fermă.
  7. Desfaceți atent rulada și ungeți toată suprafața cu cremă, nivelați bine cu spatula și rulați strâns. Înveliți rulada în folie alimentară și dați la rece pentru 2-3 ore. Presărați rulada cu cacao și feliați în felii cu grosimea de 1-2 cm.
  8. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*