Un deliciu pe placul tuturor bărbaților! Trebuie să încerci neapărat această rețetă!

februarie 5, 2019

Dacă sunteți iubitori de cartofi și carne, atunci această rețetă neapărat o să vă placă. Vă prezentăm o rețetă de cartofi cu carne tocată făcută în vin. Este sățioasă, suculentă și foarte gustoasă. Fiecare membru al familiei va fi încântat de această rețetă.

Ingredients

400 g Carne tocată
800 g Cartofi
200 g Făină
150 g Felii de cașcaval
240 ml Vin alb
1,5 lingurițe Sare
1 bucată Ceapă
1 bucată Morcov
1 bucată Ou

Instructions

  1. Curățați de coajă morcovul și ceapa, tocați-le mărunt și le puneți la călit într-o tigaie cu 50 ml de ulei încins. Amestecați și adăugați carnea tocată. Gătiți până este aproape gata și adăugați ½ linguriță sarea, vinul roșu, amestecați, mai țineți câteva minute pe foc și dați deoparte.
  2. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă în 2 litri de apă cu sare. Îi lăsați puțin la răcit, apoi îi curățați și îi faceți piureu. Adăugați oul, sarea și amestecați bine. Începeți să formați bile: într-un bol tapetat cu folie de plastic puneți 3 linguri de piureu și aplatizați cu lingura, obținând marginile ridicate și cu gaură la mijloc.
  3. În mijloc puneți câte 2 linguri din umplutura de carne și strângeți bine folia de plastic.Rotiți până obțineți o minge. Procedați la fel și cu celelalte bile.
  4. Treceți fiecare bilă prin făină și prăjiți în baia de ulei până se rumenesc. Puneți bilele prăjite într-un vas termorezistent cu dimensiunile (20 x 25 cm), deasupra fiecărei bile puneți câte o felie de cașcaval. Coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 15 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments