Un deliciu care o sa-ți placă mereu – tocăniță de ciuperci cu mămăligă (de post)

Preparation time
30 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Cină
Posted on
500,00 g
Ciuperci
1,00 bucată
Ceapă
4,00 Căței
Usturoi
3,00 bucăți
Cepe verzi
70,00 g
Ulei rafinat
0,50 linguriță
Zahăr
2,00 lingurițe
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
500,00 ml
Apă
300,00 g
Făină de porumb
Un deliciu care o sa-ți placă mereu – tocăniță de ciuperci cu mămăligă (de post)

Acum printre rețetele de post aveți la dispoziție și cea mai delicioasă tocăniță de ciuperci cu mămăliguță. Nu necesită careva ingrediente speciale și este foarte ușor de peparat. Este o mâncare gustoasă și legeră care poate fi potrivită atât pentru un prânz copios cât și pentru cină.

  1. Pregătiți toate ingredientele pentru tocăniță. Dacă considerați că nu este prea greu puteți găti mămăliga în acelașii timp cu tocănița, deci puneți apa la fiert în timp ce tăieți ciupercile și ceapa.
  2. Într-o tigaie încingeți uleiul și puneți ceapa, cind începe să se prăjească adaugați sarea, piperul negru și zaharul, lasați puțin să se călească.
  3. Adăugați ciupercile feliate și lasați-le sa se gatească până își schimbă culoarea, după care adăugați usturoil pisat, lăsați încă 5 min să se gătescă totul împreună. Ceapa verde se adaugă cu câteva min înainte de a lua tocănița de pe foc.
  4. În apa pentru mămăligă adăugați sarea și presurați puțină făină de porumb. Când apa începe să fiarbă puneți făina care o adăugați treptat și amestecați totodată ca să nu facă boțuri. La foc mic lăsați sa se găteasca vreo 10 min , amestecați periodic.
  5. Când mămăliga este gata se răstoarnă (noi am preferat să o porționăm în 3 forme mai mici ). Tocănița se adaugă deasupra și mâncarea este servită.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*