Un deliciu care îl poți prepara chiar azi – cartofi cu carne tocată și legume la cuptor.

Preparation time
25 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Prânz
Posted on
600,00 g
Carne de vită tocată
1,00 bucată
Ceapă
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Tulpină de țelină
1,00 bucată
Dovlecel
300,00 g
Ciuperci marinate
1,00 bucată
Cățel de usturoi
5,00 linguri
Pulpă de tomate
50,00 ml
Vin alb sec
100,00 ml
Apă
0,50 legătură
Pătrunjel
5,00 bucăți
Cartofi
3,00 linguri
Ulei de masline
50,00 g
Cașcaval
1,00 linguriță
Sare
Un deliciu care îl poți prepara chiar azi – cartofi cu carne tocată și legume la cuptor.

Vă propunem o rețetă cu cartofi, legume, ciuperci și carne tocată la cuptor, foarte delicioasă și aromată. Veți obține carnea fină și suculentă, iar crusta crocantă pur și simplu se topește în gură. Savurați cea mai gustoasă combinație de ingrediente alese, datorită acestei rețete inedite.

  1. Într-o cratiță antiaderentă cu ulei de măsline încins prăjiți timp de 2 minute ceapa tocată, usturoiul pisat, morcovul ras și țelina tocată mărunt. Apoi adăugați dovlecelul tăiat cubulețe, ciupercile scurse bine și prăjiți la foc mediu timp de 2 minute.
  2. Turnați vinul alb și după ce alcoolul începe să se evapore adăugați carnea tocată și amestecați. Căliți amestecul de legume și carne timp de 5 minute, la foc mediu, apoi adăugați pulpa de roșii amestecată cu apa.
  3. În momentul în care lichidul s-a redus la jumate, adăugați sarea și pătrunjelul tocat și lăsați la foc mediu încă 5 minute.
  4. Pe un tocător de lemn tăiați cartofii fierți și răciți, în discuri cu grosimea de circa 0.5 cm.
  5. Puneți amestecul de legume și carne într-un vas de yena uns cu ulei. De jur împrejurul formei formați un strat de feliuțe de cartof, ușor suprapuse.
  6. Asezonați toată suprafața cu cașcaval ras și dați vasul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 30-35 de minute.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*